Nedjelja , 2 listopad 2022

Blog Archives

Poziv IPA IV- Old skills for new jobs

Poziv za sudjelovanje na edukativnim radionicama u sklopu provedbe projekta “Starim znanjima do posla”. U privitku se nalaze javni poziv i upitnik za prijavitelje  UPITNIK ZA PRIJAVITELJE- Old skills-1. Prijave zainteresiranih moguće su do 14. veljače 2014. godine. Read More »

„Hrvatski otočni proizvod“ početkom ožujka na manifestaciji „Škraping Tkon-otok Pašman 2014.“

U sklopu manifestacije Škraping Tkon-otok Pašman 8. i 9. ožujka u Tkonu na rivi s početkom u 9,00 sati održat će se tradicionalni, sada već 5. Sajam otočnih proizvoda. Prijave na Sajam su zatvorene i konačna lista izlagača je objavljena, link na popis liste izlagača:http://www.skraping.hr/popis-prijavljenih-izlagaca-5-sajma-otocnih-proizvoda/ Kako su priopćili organizatori Općina Tkon i JKU Prvenj, na ovogodišnji Sajam otočnih proizvoda prijavilo ... Read More »

Goran Golem iz Lisičića lovi nagradu od 10.000 eura

Zadarska županija imat će svog predstavnika na natjecanju mladih poljoprivrednika iz cijele Europe. Najboljem poljoprivredniku Europe smiješi se nagrada od 10 000 eura, no nagrađuju se još i kategorije najinovativniji poljoprivrednik i najodrživiji projekt mladog poljoprivrednika. Na natjecanje će, zajedno s još devet hrvatskih predstavnika, i naš Goran Golem iz Lisičića, rekla nam je Gordana Dragun rukovoditeljica Poljoprivredne savjetodavne službe ... Read More »

Vinara Škaulja posjetilo 2 000 Šveđana

Poznati vinar Šime Škaulj na pragu je novih ulaganja i uspjeha. Vinarija Škaulj nalazi se u mjestu Nadin, a Šime Škaulj redoviti je osvajač brojnih priznanja za kvalitetu proizvoda, te su njegova vina priznata i prepoznata od strane vodećih svjetskih i hrvatskih enologa. Od kada je Šimu Škaulja u travnju posjetio švedski kraljevski par, posjetilo ga je oko 2 000 ... Read More »

Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekta za 2014. godini prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice

Poštovani članovi, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) objavilo je poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekta za 2014. godini prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice (ne radi se o EU fondovima). Sufinanciraju se projekti čiji su nositelji županije, gradovi i općine, a čija je vrijednost indexa razvijenosti ispod 100% prosjeka RH (na našem području – Benkovac, Bibinje, Sukošan, Galovac, ... Read More »

Javni poziv na dostavu projektnih prijava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“

Poštovani članovi LAG-a, Ukoliko još niste obaviješteni, ovim putem Vas obaviještavamo da je Otvoren – Javni poziv na dostavu projektnih prijava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“ Minimalno ulaganje: 7,4 mil kuna (50% sufinanciranje) Maximalno ulaganje: 52 mil kuna (50% sufinanciranje) Rok prijave: 21. veljače 2014.g. Mjera 2.1. Razvoj poslovne klime i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP) ... Read More »

Objavljen Godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u 2014. godini iz Državnog proračuna RH i fondova Europske unije.

Sukladno zaključcima Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga, Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge objavljuje Godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u 2014. godini iz Državnog proračuna RH i fondova Europske unije. Godišnji plan izrađen je temeljem sektorskih analiza u kojima su davatelji bespovratnih sredstava identificirali potrebe u ... Read More »

Nije našla posao, počela praviti sapune i uspjela

S negativnom statistikom od 374 tisuće nezaposlenih mnogi se teško bore, no – ona je uspjela, i to na otoku. Ana Matulić s Pašmana dugo nije uspijevala pronaći posao u struci, pa je pokrenula vlastiti – proizvodnju domaćih sapuna – i uspjela! Dogodila joj se dobra ideja. Ono što je imala na otoku, bilje i začine, povezala je u domaće sapune ... Read More »

NOVE ISPLATE LOKALNIM AKCIJSKIM GRUPAMA IZ IPARD-A

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 202 „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“.   LAG -u Frankopan isplaćeno je 17.234,60 kn a LAG-u Bosutski niz 40.100,43 kn. Lokalnim akcijskim grupama Europska unija sufinancira izradu studija za područje LAG-a, usavršavanje i ... Read More »