O nama

Lokalna akcijska grupa “LAURA” je neprofitna udruga, osnovana s ciljem  identifikacije lokalne razvojne strategije, sudjelovanja u poticanju ruralnog  razvitka kroz povezivanje i sudjelovanje u LEADER projektima, prikupljanja  sredstava i  njihovoj pravilnoj raspodjeli prema namjeni za koju su dobivena, a  sve u cilju unaprjeđenja kvalitete života u ruralnom području Zadarske županije  (dva grada i jedanaest općina) i održavanja broja stanovnika kroz održiv, integrirani lokalni razvoj.

Osnovana je kao udruga građana čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave,  lokalne javne ustanove, poslovni i civilni sektor.

LAG “Laura” djeluje na području Zadarske županije i pokriva područje grada Benkovca i Biograda na Moru, te općina Bibinje, Galovac, Lišane Ostrovičke, Pakoštane, Pašman, Polača, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Škabrnja, Stankovci i Tkon, ukupno trinaest gradova i općina. Osim 13 jedinica lokalne uprave, članovi LAG-a su i iz poslovnog i civilnog sektora, ukupno 41 član.

LAG “Laura” pokriva površinu od 1.050,18 km², a na njegovom području živi 43.916 stanovnika (prema popisu iz 2011.). Područje LAG-a iznimno je bogato prirodnim ljepotama – u područje LAG-a spada najveće jezero u Hrvatskoj Park prirode Vransko jezero. Posebnost LAG-a čini činjenica da obuhvaća gradove i općine na priobalju, na otocima i u zaleđu – time su obuhvaćene sve karakteristike ovog kraja.

Svrha uspostavljanja LAG-a je potaknuti i pružiti pomoć članovima udruge da razmišljaju o dugoročnom potencijalu svog ruralnog područja. LAG djeluje u cilju: ojačavanja gospodarskog okružja, kako bi se doprinijelo stvaranju radnih mjesta; poboljšanju prirodnog i kulturnog nasljeđa; jačanju kapaciteta zapošljavanja, poticanja zapošljavanja i povećanja broja radnih mjesta unutar svojih zajednica.

Back to top button