Novosti

Informativne radionice u sklopu projekta „Domaće u vrtiće”

U sklopu projekta „Domaće u vrtiće“, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, održati će se informativne radionice za lokalne OPG-ove.

Radionice će se održati u srijedu, 18. siječnja 2023. godine u prostorima Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru s početkom u 11 sati, a osim početnog predstavljanja projekta „Domaće u vrtiće“, na radionici će se obraditi teme kao zdravstvena ispravnost i certifikacija proizvoda te osnove računovodstva, nabava i eRačun u poslovanju s javnim naručiteljima. Na radionici će biti izdvojeno vrijeme i za pitanja, a sudionici će odgovore dobiti od prisutnih predavača: Nataše Borčić, dipl. ing., Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. te Dražena Trogrlića, dipl. oec., Učilište FINIS.

Cilj ovih radionica namijenjenih OPG-ovima je povećanje informiranosti i podizanje razine znanja, usklađenost sa zakonodavnim okvirom, stjecanje znanja i vještina potrebnih za unaprjeđenje poslovanja te izgradnja njihove održive konkurentske pozicije na tržištu.

„Domaće u vrtiće“ međuteritorijalni je projekt suradnje između četiri odabrana LAG-a s područja Zadarske i Šibensko-kninske županije: LAG „Laura“, LAG „Bura“, LAG „More 249“ i LAG „Krka“.

Svrha projekta je stvaranje preduvjeta za uvođenje novih namirnica i povećanje potrošnje proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u dječjim vrtićima. Specifični cilj projekta je povećanje važnosti zdrave prehrane od najranije dobi te poticanje osviještenosti uključivanja sezonskih i lokalnih namirnica u predškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama kroz promociju lokalnih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina.

 

 

Back to top button