Novosti

U tijeku obrada zahtjeva za potporu za tip operacije 6.2.1 – pojašnjenje

Slijedom upita korisnika operacije 6.2.1. kako je moguće da Agencija izdaje ugovore prije objavljivanja konačne rang liste, željeli bismo svima dodatno pojasniti postupak obrade zahtjeva za potporu – prijava.

Svaki natječaj ima svoju alokaciju te se sve prijave nakon zaprimanja uvrštavaju na rang listu sukladno broju zatraženih bodova koji se dodjeljuje tijekom unosa zahtjeva u AGRONET sustav i to na temelju jasno propisanih kriterija. Tijekom administrativne obrade prijava, bodovi se ili potvrđuju ili umanjuju s obzirom na utvrđeno stvarno stanje.

Nakon obrade, izdaju se odluke o rezultatu administrativne kontrole, a onima koji su i nakon obrade iznad crte, bez obzira na to je li im potvrđen ili umanjen broj bodova, dodjeljuju se ugovori o financiranju.

Takav proces omogućava konstantno izdavanje ugovora, bez čekanja na obradu svih zahtjeva koji se nalaze na rang listi iznad crte, time i početka aktivnosti tih projekata.

Kako se korisnicima smanjuje broj bodova, ili se njihovi zahtjevi odbijaju zbog neprihvatljivosti, tako u obradu ulaze novi korisnici koji su inicijalno bili ispod crte.

Tek nakon što se obrade svi zahtjevi koji se mogu financirati, uzimajući u obzir sredstava dostupna na natječaju (alokaciju) i nakon što se dovrši postupak prigovora te sve odluke postanu pravomoćne, izrađuje se i objavljuje konačna rang lista čime je postupak obrade natječaja u potpunosti završen.

Kroz ovaj natječaj zaprimili smo više od 2800 zahtjeva, a očekujemo ugovaranje oko 320 projekata. U nadolazećim tjednima možemo očekivati izdavanje novih ugovora o čemu ćemo pravodobno obavijestiti javnost. Završetkom obrade objavit će se konačna rang lista.

Popis dosad izdanih ugovora za navedenu operaciju pogledajte ovdje.

Izvor: https://www.apprrr.hr/u-tijeku-obrada-zahtjeva-za-potporu-za-tip-operacije-6-2-1-pojasnjenje/

Back to top button