Novosti

Obavijest korisnicima za provedbu Natječaja za tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima

Ovim putem dostavljamo dodatna pojašnjenja za korisnike natječaja za provedbu tipa operacije 6.2.1. »Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«.

Svrha ovog natječaja je pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti, a pokazatelji provedbe projekta su očuvanje postojećih/stvaranje novih radnih mjesta i prihodi od djelatnosti i/ili prodajne količine ostvarene u periodu unutar 24 mjeseca od podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu.

Poslovni plan bazira se isključivo na projektu odnosno na nepoljoprivrednoj djelatnosti (bez postojeće imovine, prihoda/rashoda) i na razini potpore od 25%, kako bi korisnik dokazao učinak od djelatnosti u budućnosti. S obzirom da se poslovni plan temelji isključivo na novoj djelatnosti, korisnik mora dokazati da će projekt biti održiv i nakon završetka provedbe.

Novi predložak poslovnog plana nalazi se u mapi Upute i predlošci te obavještavamo korisnike da prilikom podnošenja zahtjeva za potporu učitaju popunjeni novi poslovni plan.

Izvor: https://www.apprrr.hr/obavijest-korisnicima-za-provedbu-natjecaja-za-tip-operacije-6-2-1-potpora-ulaganju-u-pokretanje-nepoljoprivrednih-djelatnosti-u-ruralnim-podrucjima/

Back to top button