Novosti

Održana 8. sjednica Odbora za praćenje provedbe Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

U Zagrebu, 15. studenoga 2019. godine, održana je osma sjednica Odbora za praćenje provedbe Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.

Odbor za praćenje kontinuirano brine o učinkovitosti Programa i uspješnosti njegove provedbe te prati napredak u ostvarenju ciljeva. Na sjednici su prisustvovali predstavnici tijela državne uprave, lokalne i područne (regionalne) samouprave, javna tijela, socijalni i gospodarski partneri, predstavnici akademske zajednice te organizacije civilnog društva. Sjednicom je predsjedao državni tajnik Tugomir Majdak, a prisustvovali su i predstavnici Europske komisije Michael Pielke te Zbigniew Fafara.

Na sjednici je predstavljen prijedlog strateških izmjena Programa ruralnog razvoja te su članovi Odbora dobili informacije o dosadašnjem statusu provedbe Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. Do sada je ugovoreno 75% ukupno raspoloživih sredstva te je isplaćeno 43%. Kroz natječaje je raspisano gotovo 96% alociranih sredstava, a uskoro kreće i raspisivanje novih natječaja.

Članovima su ujedno predstavljene pripreme za novo programsko razdoblje 2021. – 2027., na kojima Ministarstvo poljoprivrede sa svojim partnerima intenzivno radi.

 

Izvor: https://ruralnirazvoj.hr/odrzana-8-sjednica-odbora-za-pracenje-provedbe-programa-ruralnog-razvoja-2014-2020/

Back to top button