Novosti

U sklopu projekta ”Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero” potpisan ugovor za Uređenje info centra Biograd na Moru

vidljivost_logići

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero u tijeku je s provedbom projekta “Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“.

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 29.851.461,04 kuna, od čega su ukupni prihvatljivi troškovi 22.310.046,54 kuna. Za bespovratno sufinanciranje odobrena su sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u najvišem intenzitetu potpore od 85% ukupnih prihvatljivih troškova u iznosu od 18.963.539,55 kn. Važnost projekta prepoznao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 10% odobrenog sufinanciranja Fondu prihvatljivih troškova u iznosu 1.622.570,57 kn.

Razdoblje provedbe je od početka obavljanja aktivnosti projekta, odnosno od 26. ožujka 2014. godine, do završetka obavljanja predmetnih aktivnosti odnosno do 31. prosinca 2021. godine. Partneri na projektu su Grad Biograd na Moru, Udruga BIOM i Udruga LAG Laura.

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta je Uređenje info centra Biograd na Moru koju provodi partner na projektu Grad Biograd na Moru. U petak, 08. ožujka 2019. godine u 10:30 sati u gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru održalo se službeno potpisivanje ugovora partnera Grada Biograda na Moru s odabranim izvođačem radova PRIMAT-RD d.o.o., Hrvatski Leskovac čija je ponuda u postupku javne nabave ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija. Ugovorila se Rekonstrukcija i opremanje postojećeg objekta te uređenje okoliša u ukupnoj vrijednosti 3.485.767,38 kuna s PDV-om.

Uređenje info centra Biograd na Moru predstavlja ulaganje u prezentacijsko obrazovnu infrastrukturu. Na postojećem i izgrađenom zemljištu rekonstruirat će se postojeći objekt i prenamijeniti u info centar sa prezentacijskom salom gdje će se održavati edukativne radionice te će ujedno i biti izložbeni prostor gdje će se izložiti fotografije kojima će se prikazati bogatstvo prirodne i kulturne baštine Parka prirode Vransko jezero te važnost njihove zaštite.

Sve aktivnosti koje se provode projektom međusobno su povezane, predstavljaju preduvjet/nadogradnju jedna drugoj, a ostvarenjem pojedinačnih rezultata (nadogradnja prezentacijsko obrazovnih kapaciteta, povezivanje nezavisnih atrakcija u integralnu posjetiteljsku cjelinu, obogaćivanje turističke ponude Parka, bolje praćenje posjetitelja, promicanje održivog razvoja i zaštite okoliša te informiranje i edukacija posjetitelja, lokalnog stanovništva i zaposlenika) kumulativno se ostvaruje postavljeni cilj i svrha Projekta.

Svrha odnosno specifični cilj Projekta je povećanje privlačnosti i edukativnih sadržaja te uspostava boljeg upravljanja posjetiteljima u Parku prirode Vransko jezero, čime se daje izravan doprinos ostvarenju općeg cilja projekta – održivom korištenju odredišta prirodne baštine i održivom društveno gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Za više informacija o projektu:

voditelj projekta Danijel Katičin, 023/383-181, e-mail: revita@pp-vransko-jezero.hr.

 

BW1A1277 naslovna

Back to top button