Novosti

BESPLATNI PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE BARMENA/SOMMELIERA, CONCIERGE-A, I PRIPREMATELJA MEDITERANSKE KUHINJE

novevnovem

Pučko otvoreno učilište Obzor u suradnji s partnerima Agencija Han Vrana, F-tours International d.o.o. i H.L. Dvorac d.o.o. provodi projekt „Nove vještine – nove mogućnosti“ u sklopu kojeg su razvijeni suvremeni programi osposobljavanja integrirani s praksom.
Programi su namijenjeni nezaposlenim osobama mlađim od 25 godina i starijim od 54 godine s minimalno završenom osnovnom školom a provoditi će se na području Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije:
1. Program osposobljavanja za poslove concierge-a,
2. Program osposobljavanja za poslove barmena/sommeliera,
3. Program osposobljavanja za priprematelja/icu tradicionalne mediteranske kuhinje s modernim odmakom i utjecajem osmanske kuhinje,
4. Program osposobljavanja za priprematelja/icu tradicionalne mediteranske kuhinje sa suvremenim odmakom i utjecajem antičke kulture.
Početak programa: 1. ožujka 2019.
Mjesto održavanja teorijske nastave:
❖ Pučko otvoreno učilište Obzor, Kopilica 21a, Split

Mjesto održavanja praktične nastave:
❖ Heritage hotel Martinis Marchi, Put Sv. Nikole 51, Maslinica, Šolta
❖ Heritage Hotel Mašković Han,Vrana Marina 1, Vrana
23211 Pakoštane,
❖ Pub Fabrique, Trg Franje Tudmana 3, 21000 Split,
❖ Terminal F, Obala Lazareta 3, 21000 Split

U sklopu praktične nastave uključen je studijski obilazak lokalnih uzgajivača hrane te gastroprezentacije. Nakon završetka programa moguće je i zapošljavanje u spomenutim objektima.
Opći cilj projekta je doprinijeti zapošljavanju nezaposlenih osoba na području Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije kroz pohađanje suvremenih obrazovnih programa u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Zainteresirani se mogu prijaviti putem online prijavnice na web stranici www.ucilisteobzor.com ili e-maila: info@ucilisteobzor.com ili na broj telefona 099/291-6095, pri čemu je potrebno navesti sljedeće podatke: ime i prezime, kontakt, godine i odabrani program.

Više informacija o projektu dostupno je na web stranici www.ucilisteobzor.com
Projekt „Nove vještine – nove mogućnosti“, sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda, provodi Pučko otvoreno učilište Obzor u partnerstvu s tvrtkama F-tours International d.o.o. i H.L. Dvorac d.o.o. te Agencijom Han Vrana. Ukupna vrijednost projekta je 1.769.028,00 HRK (100% bespovratnih sredstava), a vrijeme provedbe je od 10. svibnja 2018. do 10. rujna 2019. godine.

 

logoza vještine

 

 

 

 

nove v sa adresom

 

Programi osposobljavanja iz područja turizma i ugostiteljstva

 

Osnovni podaci:

Trajanje programa: 120 nastavnih sati ( 40 sati teorijske nastave, 80 sati praktične
nastave), 17 radnih dana.

Teorijska nastava: u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Obzor na adresi Kopilica 21a,
Split

Praktična nastava: u ugostiteljskim objektima Martinis Marchi (Otok Šolta), Mašković Han
(Pakoštane) ili F-group (Split), ovisno o odabranom programu

Dodatne pogodnosti: pokriveni troškovi prijevoza i noćenja, liječničkog i sanitarnog pregleda, izdavanja sanitarne iskaznice, priručnik iz odabranog područja, radna odjeća i obuća, gastroprezentacije na lokacijama: Maškovića Han, Martinis Marchi i Fabrique / Terminal F, studijski obilazak lokalnih proizvođača hrane u Splitu i Zadru, završna konferencija.

Programi osposobljavanja:

1. Program osposobljavanja za poslove concierge-a
2. Program osposobljavanja za poslove u zanimanju barmen i sommelier
3. Program osposobljavanja za priprematelja/icu tradicionalne mediteranske kuhinje s modernim odmakom i utjecajem osmanske kuhinje
4. Program osposobljavanja za priprematelja/icu tradicionalne mediteranske kuhinje sa
suvremenim odmakom i utjecajem antičke kulture

Preduvjet za upis programa: nezaposlene osobe mlađe od 25 godina te nezaposlene osobe starije od 54 godine.

 

 

1. Program osposobljavanja za poslove concierge-a

Vrijeme provedbe: ožujak 2019.

Nastavni plan i program uključuje sljedeće cjeline:

1. Organizacija poslovanja poduzeća
2. Marketing u turizmu
3. Zaštita na radu
4. Praktična nastava

  • Organizacija poslovanja poduzeća –Prijemni odjel, Rezervacije, Cjenik hotelskih usluga, Voucher, Prijam i prijava gosta, Poslovi pri dolasku gosta, Hotelska iskaznica, Poslovi za vrijeme boravka gosta, Pružanje raznovrsnih usluga gostima, Oprema i uređaji na prijemnom odjelu, Specifičnosti rada na prijemnom odjelu, Radna mjesta, Ponašanje i etika zaposlenih, radna odjeća i higijena zaposlenih, Dokumentacija na prijemnom odjelu, Rječnik hotelske terminologije, Provjera znanja
  • Marketing u turizmu –Upravljanje marketingom (pojam marketinga), Marketing kao poslovna
  • koncepcija, Turističko tržište, Poslovne orijentacije, Segmentacija i odabir ciljanih tržišta, Specifičnosti marketinga u turizmu, Specifičnosti turističkog proizvoda i instrumenti marketinga, Područja primjene marketinga u turizmu, Primjeri dobre prakse, Marketinško okruženje, Turističke potrebe i motivacija, Ponašanje potrošača u turizmu, Elementi marketinškog spleta, Turistički proizvod, Prodaja i distribucija, Promocija u turizmu, Planiranje marketinga, Proces marketinškog planiranja, Marketinške strategije, provjera znanja
  • Praktična nastava – nakon odslušanog teorijskog dijela nastave polaznici se upućuju na obavljanje praktičnog dijela nastave u ugostiteljski objekt s kojim Ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji.

Literatura:
„Concierge – priručnik za program osposobljavanja, priručnik Učilišta izrađen za potrebe
provedbe programa osposobljavanja za poslove concierge-a

Materijalni uvjeti:
Teorijska nastava izvoditi će se na adresi Koplilica 21a u Splitu.
Praktična nastava organizirana je u objektu Martinis Marchi na adresi put Sv. Nikole 51,
Maslinica, Otok Šolta.

2. Program osposobljavanja za poslove u zanimanju barmen i sommelier

Predviđeno vrijeme provedbe: ožujak 2019.

Nastavni plan i program uključuje sljedeće cjeline:
1. Osnove barskog poslovanja
2. Vrste i sastojci barskih pića
3. Radni nastup i priprema barskih mješavina
4. Osnove sommelierstva
5. Osnove proizvodnje i njege vina
6. Posluživanje i određivanje kvalitete vina
7. Higijena i zaštita na radu

  • Praktična nastava – nakon odslušanog teorijskog dijela nastave polaznici se upućuju na obavljanje praktičnog dijela nastave u ugostiteljski objekt s kojim Ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji. Nastavna cjelina obuhvaća: osnove higijene i zaštite na radu, organizacija i rad u baru, barske mješavine, osnove o vinu, proizvodnja i njega vina,posluživanje i određivanje kvalitete vina, završni radovi pripreme i posluživanja vina.

Literatura:
„Barmen & sommelier –priručnik Učilišta izrađen za potrebe provedbe programa
osposobljavanja za poslove u zanimanju barmen i sommelier

Materijalni uvjeti:
Teorijska nastava izvoditi će se na adresi Koplilica 21a u Splitu.
Praktična nastava organizirana je u objektima Martinis Marchi (Otok Šolta), Mašković Han
(Pakoštane) ili Fabrique i Terminal F (Split)

 

3. Program osposobljavanja za priprematelja/icu tradicionalne mediteranske kuhinje s modernim odmakom i utjecajem osmanske kuhinje

Predviđeno vrijeme provedbe: ožujak 2019.

Nastavni plan i program uključuje sljedeće cjeline:
1. Higijenski uvjeti za rad s hranom
2. Namirnice u kuharstvu
3. Kuhinja
4. Osnove pripreme namirnica
5. Osnove kuharstva
6. Zaštita na radu i zaštita od požara
7. Praktična nastava

  • Praktična nastava obuhvaća: održavanje higijene kuhinjskog prostora, upotreba kuhinjskog posuđa i alata, pranje i čišćenje namirnica, odabir svježeg voća i povrća, skladištenje namirnica, rukovanje kuhinjskim uređajima, tehnološki proces obrade namirnica, osnovna termička obrada namirnica, priprema različitih vrsta zajutraka, sudjelovanje u spravljanju osnova jela, pripremanje osnovnih hladnih i toplih predjela, asistiranje kod pripremanja bistrih i gustih juha, priprema jednostavnih priloga i variva od povrća, dekoriranje i spravljanje salata, pripremanje i ukrašavanje osnovnih desertnih jela, pridržavanje mjera zaštite na radu i zaštite od požara

Literatura:
„Mediteranska & osmanska kuhinja – priručnik za osposobljavanje za jednostavne poslove u kuharstvu, priručnik Učilišta izrađen za potrebe provedbe programa osposobljavanja za poslove priprematelja/ice tradicionalne mediteranske kuhinje s modernim odmakom i utjecajem osmanske kuhinje

Materijalni uvjeti:
Teorijska nastava izvoditi će se na adresi Koplilica 21a u Splitu.
Praktična nastava organizirana je u objektu Mašković Han, Vrana Marina 1, Vrana, 23211 Pakoštane

 

4. Program osposobljavanja za priprematelja/icu tradicionalne mediteranske kuhinje sa suvremenim odmakom i utjecajem antičke kulture

 

Predviđeno vrijeme provedbe: ožujak 2019.

Nastavni plan i program uključuje sljedeće cjeline:
1. Higijenski uvjeti za rad s hranom
2. Namirnice u kuharstvu
3. Kuhinja
4. Osnove pripreme namirnica
5. Osnove kuharstva
6. Zaštita na radu i zaštita od požara
7. Praktična nastava

  • Praktična nastava obuhvaća: održavanje higijene kuhinjskog prostora, upotreba kuhinjskog posuđa i alata, pranje i čišćenje namirnica, odabir svježeg voća i povrća, skladištenje namirnica, rukovanje kuhinjskim uređajima, tehnološki proces obrade namirnica, osnovna termička obrada namirnica, priprema različitih vrsta zajutraka, sudjelovanje u spravljanju osnova jela, pripremanje osnovnih hladnih i toplih predjela, asistiranje kod pripremanja bistrih i gustih juha, priprema jednostavnih priloga i vcariva od povrća, dekoriranje i spravljanje salata, pripremanje i ukrašavanje osnovnih desertnih jela, pridržavanje mjera zaštite na radu i zaštite od požara

Literatura:
„Mediteranska & antička kuhinja – priručnik za osposobljavanje za jednostavne poslove u kuharstvu, priručnik Učilišta izrađen za potrebe provedbe programa osposobljavanja za poslove priprematelja/ice tradicionalne mediteranske kuhinje sa suvremenim odmakom i utjecajem antičke kulture

Materijalni uvjeti:
Teorijska nastava izvoditi će se na adresi Koplilica 21a u Splitu.
Praktična nastava organizirana je u objektu Martinis Marchi na adresi put Sv. Nikole 51,
Maslinica, Otok Šolta.

 

logo za eu

Back to top button