Novosti

Započelo izdavanje Odluka o privremenoj raspodjeli sredstava mladim poljoprivrednicima s drugog natječaja za tip operacije 6.1.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem odluka o privremenoj raspodjeli sredstava poljoprivrednicima koji su se prijavili na drugi natječaj za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ u razdoblju od 21. prosinca 2016. do 24. veljače 2017. godine.

Korisnici potpore su mladi poljoprivrednici kojima će biti dodijeljeno 376.840,00 HRK po projektu, za aktivnosti iz njihovog poslovnog plana. Tim sredstvima mladi poljoprivrednici mogu financirati kupnju domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva, podizanje novih ili restrukturiranje postojećih nasada, uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, građenje ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva ili opreme.

Svim korisnicima čiji je zahtjev po ovom natječaju ocijenjen prihvatljivim bit će izdana Odluka o privremenoj raspodjeli sredstava, čiji je sastavni dio i Privremena rang lista. Nakon završetka postupka odlučivanja po prigovorima na privremene odluke formirat će se Konačna rang lista temeljem koje će Agencija za plaćanja donijeti konačne odluke o dodjeli sredstava, odnosno odluke o odbijanju.

Odluke o privremenoj raspodjeli poljoprivrednici mogu preuzeti u AGRONET-u (u kartici „ODLUKE“).

Zbog iznimnog interesa mladih poljoprivrednika i vrlo kvalitetnih pristiglih projekata Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijeli su odluku o povećanju raspoloživih sredstava za ovaj natječaj. Raspoloživa sredstva, s predviđenih 75 milijuna kuna povećana su na 131 milijun kuna, što pokriva financiranje 349 projekata. Naglašavamo da je 90% ovih sredstava osigurano iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, u cilju poticanja demografske obnove sela i zadržavanja mladih u ruralnim područjima.

Izvor: http://ruralnirazvoj.hr/zapocelo-izdavanje-odluka-o-privremenoj-raspodjeli-sredstava-mladim-poljoprivrednicima-s-drugog-natjecaja-za-tip-operacije-6-1-1/

Back to top button