Novosti

Poljoprivrednici potpisali nove ugovore za projekte vrijedne 89 milijuna kuna

U Ministarstvu poljoprivrede potpisani novi ugovori za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva za tipove operacija 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ i 4.2.1.“ Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ ukupne vrijednosti 89 milijuna kuna. Ugovore je s korisnicima potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Za tip operacije 4.1.1. ugovoreno je 16 projekata u vrijednosti od gotovo 76 milijuna kuna, dok je za tip operacije 4.2.1. u vrijednosti od 13 milijuna kuna ugovoreno 7 projekata. Nakon potpisivanja ugovora korisnici kreću s postupkom nabave i podnose drugi dio zahtjeva za potporu. Prihvatljivim korisnicima bit će izdane odluke o dodjeli sredstava te će biti u mogućnosti podnijeti zahtjev za predujam u iznosu od 50% odobrene potpore.

“U voćarstvo, povrćarstvo, stočarstvo i peradarstvo od danas će biti investirano novih 89 milijuna kuna kojima će se podići novi nasadi, graditi nove i obnavljati postojeće farme. Tu su i mikro, mali i srednji korisnici koji će svojim proizvodima, poput pršuta, ljekovitog bilja i sireva, povećati dodanu vrijednost. Raduje me što će svi oni zajedno postati konkurentniji na tržištu i kako su pronašli svoju nit vodilju za budućnost.“

– izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te naglasio: 

„Program ruralnog razvoja nudi nam mogućnosti ulaganja, ali omogućuje i brojna poboljšanja i razvoj životnih i radnih uvjeta u ruralnim područjima. Svi zajedno smo ovdje da radimo na njegovom iskorištenju u najboljoj mogućoj mjeri za same poljoprivrednike.“

Detaljne uvjete za sufinanciranje, iznose potpora te ulaganja i prihvatljive korisnike u tipovima operacija 4.1.1. i 4.2.1. možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u izborniku Ruralni razvoj.

Izvor:http://ruralnirazvoj.hr/poljoprivrednici-potpisali-nove-ugovore-za-projekte-vrijedne-89-milijuna-kuna/

Back to top button