Novosti

U Stankovcima i Zadru predstavljena knjiga „Vinkovo u Stankovcima 2“ Tomislava Marijana Bilosnića

Knjiga „Vinkovo u Stankovcima 2“ Tomislava Marijana Bilosnića na najsvečaniji je način pred mnogobrojnom publikom predstavljena u Zadru i Stankovcima. Svečanosti su bile tim veće, jer je u Zadru knjiga prikazana (17. siječnja 2017.) u spomen na 70. obljetnicu Bilosnićeva života i 50. godišnjicu umjetničkog rada.

Uza sve to ovo je 120 Bilosnićeva tiskana knjiga po redu, pa se i ova činjenica pretvorila u zaseban jubilej. Bilosniću su tim povodom predani pokloni Općine Stankovci, koja je financijski pomogla tiskanje ovog vrijednog projekta. Željko Baradić, načelnik općine Stankovci, Radoslav Bobanović, jedan od pokretača degustacija u Ravnim kotarima i Željko Uzelac, ispred poljoprivredne zadruge „Maslina i vino“ iz Polače poklonili su proizvode ovog poznatog ekološkog proizvođača vina i ulja.

Knjiga „Vinkovo u Stankovcima 2“ izišla je u izdanju udruge 3000 godina Za dar i petanesta je knjiga iz poznatog Bilosnivećoga serijala Kroz Ravne kotare i Bukovicu. Knjiga je u cijelosti posvećena dvadesetoj obljetnici degustaciji ravnokotarskih, odnosno sjevernodalmatinskih vina u Stankovcima, popularno u narodu znanom kao Vinkovo u Stankovcima, i predstavlja nastavak knjige „Vinkovo u Stankovcima“  tiskane 2007. godine povodom 10. obljetnice degustacija ravnokotarskih vina. Na dvjesto osamdeset stranica „Vinkovo u Stankovcima 2“ nastavlja s izvješćima od desete do devetnaeste degustacije vina.

„Vinkovo u Stankovcima 2“ u Zadru i Stankovcima, na jubilarnoj 20. degustaciji sjevernodalmatinskih vina 21. siječnja 2017. godine, uz autora Tomislava Marijana Bilosnića, predstavili su vinski vitezovi Željko Baradić i Radoslav Bobanović, Zdravko Bušić dipl. ing., prof. dr. Ante Kolega – Bage i novinar Nediljko Jusup. Zdravko Bušić je na kraju svoga izlaganja Bilosniću poželio daljnje neumorno i uspješno umjetničko stvaralaštvo, između ostaloga kazavši: „Od srca mu zahvaljujem sa željom da dobrog zdravlja i bistrog uma to čini i u svojoj stotoj godini, kao što je to radio naš poznati pjesnik Dragutin Tadijanović“

IZVOR: http://www.ezadar.rtl.hr/kultura/2283819/u-stankovcima-i-zadru-predstavljena-knjiga-vinkovo-u-stankovcima-2-tomislava-marijana-bilosnica/

Back to top button