Novosti

SVJETSKA ZNANSTVENA ELITA UVJERILA SE DA I U POLAČI IMA VRHUNSKOG ULJA

Svih 160 sudionika osmog Međunarodnog kongresa maslinara, koji se od ponedjelja do petka održava u Splitu, posjetili su u srijedu maslinarsko i vinogradarsko imanje Poljoprivredne zadruge “Maslina i vino” u Polači, gdje su obišli maslinike i nazočili berbi koja je u punom jeku.

Najeminentniji svjetski autoriteti na polju uzgoja i prerade maslina tako su upoznali jedno od većih ekoloških maslinarskih imanja u Hrvatskoj, na kojem bi se, po očekivanjima, ove godine moglo proizvesti i do 30 tona maslinova ulja.

Domaćini maslinarskih stručnjaka iz 28 zemalja svijeta, uglavnom većih maslinarskih sila nego što je Hrvatska, bili su vlasnici imanja Željko Uzelac i Radoslav Bobanović, koji je goste dočekao u svojem stilu – na konju.

Zanimljivo je da su među sudionicima, uglavnom europskima, bili i maslinarski i uljarski stručnjaci iz Japana, Kine, Južne Koreje, Australije, Perua, Urugvaja, Argentine, SAD-a, Pakistana i Irana.

Svi su se oni nauživali dalmatinskih delicija i vina iz podruma “MasVina” na gozbi koju je pripremio catering “Piazza” iz Sukošana, a organizator ovog stručnog izleta bila je splitska agencija “Vip Travel”.

 

IZVOR:http://maslina.slobodnadalmacija.hr/novosti/ID/26674/svjetska-znanstvena-elita-uvjerila-se-i-da-u-polaci-ima-vrhunskog-ulja

Back to top button