Novosti

ZAPOČELO PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA IZRAVNU POTPORU 2016.

Obavještavamo poljoprivrednike da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela sa zaprimanjem podnošenje jedinstvenih zahtjeva za Izravnu potporu Putem jedinstvenog zahtjeva moguće je zatražiti potporu za:

  • izravna plaćanja iz Programa izravnih plaćanja;
  • plaćanja u iznimno osjetljivim sektorima – mliječne krave, rasplodne     krmače, djevičansko i ekstra djevičansko maslinovo ulje i duhan;
  • IAKS mjere ruralnog razvoja:

o   Mjera 10 – Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene
o   Mjera 11 – Ekološki uzgoj
o   Mjera 13 – Plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima
o   potpora za očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara poljoprivrednog bilja.

Svim aktivnim poljoprivrednicima prošle (referentne) godine dodijeljena su prava na plaćanja po principu „jedan prihvatljivi hektar – jedno pravo na plaćanja“, pa od ove godine poljoprivrednici mogu ostvariti nova prava na plaćanja isključivo iz Nacionalne rezerve ili prijenosom prava od drugog poljoprivrednika. Prijenos prava na plaćanja – putem prodaje, darovanja, nasljeđivanja ili zakupa – poljoprivrednici morajuprijaviti regionalnom uredu Agencije za plaćanja do 1. svibnja ove godine.

Kao i prijašnjih godina, jedinstveni zahtjev poljoprivrednici ispunjavaju elektronski kroz AGRONET, a podnose „papirnato“ poštom ili osobno regionalni ured Agencije za plaćanja do 16. svibnja 2016. godine. Svima koji nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev u AGRONET-u  pomoć mogu dobiti u:
•      regionalnim uredima Agencije za plaćanja
(http://www.apprrr.hr/kontakt- 441.aspx ),
•      Savjetodavne službe (http://www.savjetodavna.hr) i
•      Hrvatske poljoprivredne agencije (http://www.hpa.hr/).

Više informacija o Izravnim plaćanjima 2016. godine pogledajte ovdje:http://www.apprrr.hr/izravna-placanja-2016-1840.aspx

Izvor: http://www.apprrr.hr/zapocelo-podnosenje-zahtjeva-za-izravnu-potporu-2016–1846.aspx

Back to top button