Novosti

Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima

Hrvatska turistička zajednica objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini. Javni poziv otvoren je do 4. travnja 2016. godine, a turističke zajednice mogu prijaviti edukativne projekte, projekte koji za cilj imaju razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije te uvjeta boravka turista, odnosno projekte koji za cilj imaju razvoj, obnovu i unapređenje javne turističke infrastrukture.

„Hrvatska turistička zajednica će nastaviti s dodjelom bespovratnih potpora koje za cilj imaju unapređenje proizvoda, stvaranje prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma i zemlje u cjelini, te obogaćivanje ponude u pred i posezoni. Za ovaj smo program u 2016. godini osigurali 3.7 milijuna kuna te ovim putem pozivam sve turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima da prijave svoje projekte jer je snažan turizam u Hrvatskoj naš zajednički cilj“, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

U smislu ovog Javnog poziva, turistički nerazvijenim područjem se smatraju područja svih kontinentalnih županija, osim područja Grada Zagreba te sva naselja s područja ostalih županija koja na svojem području nemaju izlaz na more. Korisnici potpore su turističke zajednice koje samostalno ili u suradnji s drugim subjektima na turistički nerazvijenim područjima realiziraju projekte obuhvaćene Javnim pozivom. Potpore za projekte će se odobravati prema bodovnoj listi i kriterijima utvrđenim ovim Javnim pozivom, a odluku o dodjeli potpora donosi Turističko vijeće HTZ-a na prijedlog Povjerenstva za odabir projekata.

Tekst Javnog poziva za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini dostupan je na web stranici Hrvatske turističke zajednice.

Izvor: http://www.mint.hr/default.aspx?id=31830

Back to top button