Novosti

Poziv za predstavljanje Podmjere 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja

Lokalna akcijska grupa “Laura” u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira predstavljanje Podmjere 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja 2014 – 2020.

Korisnici ove mjere su mladi poljoprivrednici, osobe starije od 18 i mlađe od 40 godina, koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva, a poljoprivredno gospodarstvo za koje korisnik traži potporu pripada ekonomskoj veličini od 8.000 eura do 49.999 eura.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti a visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Predstavljanje će se održati u Benkovcu, 22. listopada (četvrtak) s početkom u 11:00 sati u Gradskoj knjižnici Benkovac na adresi: Šetalište kneza Branimira 46, prema sljedećem programu:

  1. Predstavljanje Podmjere 6.1 uz pojašnjenje odredbi Pravilnika (Ministarstvo poljoprivrede)
  2. Pojašnjavanje procesa upisa u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu (APPRRR)
  3. Pojašnjavanje procesa podnošenja zahtjeva za potporu putem mrežne stranice Agencije za plaćanja (APPRRR)
  4. Izrada poslovnog plana kao obaveznog dokumenta u prijavi na natječaj (APPRRR)
  5. Pitanja

Javni poziv, popis obavezne dokumentacije, pravilnik, svi potrebni predlošci i vodič za korisnike dostupni su na slijedećem LINKU.

Back to top button