Novosti

Vlada poduzetnicima početnicima daje 8000 kuna za nabavku IT opreme i izradu web stranice

Vlada je prihvatila program “STARTCO – realiziraj vlastitu poslovnu ideju”, putem kojeg će građani koji se upuštaju u poduzetništvo, moći dobiti novčane potpore za nabavku informatičke opreme i izradu internetske stranice.

Programom je predviđena dodjela bespovratne potpore fizičkim osobama koje po prvi puta osnivaju vlastiti subjekt malog gospodarstva, poduzetnicima početnicima koji su osnovani u protekla 24 mjeseca te onima koji nisu bili vlasnici 50 ili više posto udjela u gospodarskim subjektima.

Bespovratna potpora moći će se koristiti za nabavku IT opreme i izradu prve internetske stranice, a korisnik može najviše dobiti 8.000 kuna.

Pritom se najviše 4.000 kuna može dobiti za nabavku IT opreme i isto toliko za izradu prve internetske stranice novoosnovanog subjekta malog gospodarstva.

Ukupno, dakle, svaki korisnik može dobiti najviše 8.000 kuna jednokratne bespovratne potpore.

Sredstva se odobravaju u obliku vaučera koji se mogu koristiti za nabavku IT opreme i izradu prve internet stranice.

U proračunu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije(Hamag-Bicro) osigurano je ukupno 8.000.000 kuna za dodjelu potpora temeljem ovoga Programa kojeg zajedno provode Ministarstvo poduzetništva i obrta i Hamag-Bicro.

Back to top button