Novosti

Proveden projekt »Izbori, odaziv birača na izborima i elektroničko (e-glasovanje)« financiran programom Europa za građane

Partnerski projekt slovenskih općina Radlje ob Dravi, Podvelka i Ribnica na Pohorju te hrvatskih gradova Čazma i Biograd na Moru »Izbori, odaziv birača na izborima i elektroničko (e-glasovanje)« proveden je u Radlju ob Dravi prošli vikend, 04.-06.09.2015. godine.
Ovim projektom željelo se otkriti zašto, unatoč mogućnosti, građani u većoj mjeri ne glasuju i time sudjeluju u kreiranju politika i donošenju odluka.
Kroz radionicu, debatu i okrugli stol, na kojima su sudjelovali predstavnici gradova i općina te slovenska europarlamentarka Tanja Fajon, raspravljalo se kako postići veće sudjelovanje na izborima za Europski parlament, koje su razlike između lokalnih izbora i izbora za Europski parlament te kako do elektroničkih, e-izbora, koje su njihove prednosti i nedostaci te kako animirati mlade da se u većoj mjeri uključe u politiku.

Osim predstavnika, raspravi su se priključili i ostali sudionici iz partnerskih općina, konkretno 51 sudionik iz Biograda na Moru i Čazme te po 10 sudionika iz triju slovenskih općina.

Osim rasprave o predmetu projekta organizirani su izleti, posjet lokalnom muzeju i kupalištu te zabavno vrijeme u lokalnom kuglačkom klubu čija izgradnja i opremanje su financirani sredstvima Europske unije.

Projekt »Izbori, odaziv birača na izborima i elektroničko (e-glasovanje)« financiran programom Europa za građane

Back to top button