Novosti

Izlet i izlaganje inicijative EU po pitanju zapošljavanja mladih

Događanje u organizaciji Informacijskog centara Europe Direct Zadar pod nazivom  “Izlet i izlaganje inicijative EU po pitanju zapošljavanja mladih”,  okupilo je 35 mladih osoba do 29 godina. Na navedeno događanje odazvali su se studenti Zadarskog sveučilišta, članovi Volonterskog centra te članovi Udruge za ruralni razvoj “Ravni kotari”, kojima zahvaljujemo na odazivu i sudjelovanju.

Cilj ovog događanja je bilo predstavljanje mogućnosti za zapošljavanje mladih, za njihovo umrežavanje i stjecanje novih kompetencija kroz EU programe. U komunikaciji s mladima članovi EDIC-a Zadar su mladima na jednostavn načim predstavili mogućnosti koje su im otvorene kroz programe.

Izlet je obuhvaćao vožnju mini busom Biograda na Moru, prezentaciju projekata financiranih iz EU programa „Mladi na djelu“, terenski obilazak mjesta na kojima su se projekti provodili, upoznavanje s LAG-om ”Laura” te ručak u obližnjem restoranu.

Prezentaciju projekata financiranih iz EU programa „Mladi na djelu“, u vijećnici grada Biograda na Moru,  održao je gospodin Ivan Čupić, voditelj LAG-a ”Laura”, koji je mlade upoznao s pojmom LAG-a. Nakon toga je u u svom izlaganju predstavio projekte u koji su bili namjenjeni mladima. Upoznao je sudionike predstavljanja s načinom prijave na neke od projekata, kao i na probleme u provođenu projekta. Sudionici su na predstavljanju postavljali pitanja na koja su od strane gospodina Čupića,ali i ostalih sudionika, dobili konkretan odgovor.

Nakon prezentacije mladima je u terenskom obilasku prikazan kamp kojeg je LAG koristio za svoje projekte. U kampu je pokazan način na koji se sudionicima u projektima može osigurati smještaj, te kako ga prilagoditi korisnicima.

Nakon obilaska kampa, izlet je posjetio prostorije LAG-a ”Laura” u kojem smo se upoznali s našim domaćinima, ali i njihovim načinom rada te organizacijom.

IZVOR: edic-zadar.com

 

4321

Back to top button