Novosti

Upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava

Upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava osnovni je uvjet za ostvarivanje izravnih plaćanja u poljoprivredi, ali i drugih potpora iz Europskih fondova namijenjenih poljoprivredi i ruralnom razvoju.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provodi postupak upisa i izdaje rješenje o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Pravo na upis u Upisnik imaju pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i fizičke osobe državljani RH s prebivalištem u RH, te fizičke i pravne osobe sa prebivalištem/sjedištem na teritoriju EU čije se poljoprivredno gospodarstvo nalazi na teritoriju RH. Upis u Upisnik je besplatan, a obavlja se tijekom cijele godine u regionalnim uredima Agencije za plaćanja prema sjedištu poljoprivrednog gospodarstva, odnosno prebivalištu nositelja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Podaci iz Upisnika poljoprivrednih gospodarstava Agencija svakodnevno ažurira, a brojčani podaci iz tog registra dostupni su svima.
Na linku: http://www.apprrr.hr/upisnik-poljoprivrednih-gospodarstava-1149.aspx  možete pogledati, primjerice, koliko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ima u Hrvatskoj, koliko je nositelja poljoprivrednih gospodarstava mlađe od 40 godina ili starije od 65 te koliko je žena među njima, uz još puno ostalih informacija na razini županija.

 

Izvor : APPRRR

Back to top button