Novosti

SVEČANO OTVOREN 2.LAG SUMMER FESTIVAL

Na pozornici ispred zgrade Gradske uprave Grada Biograda na svečan način otvoren  2. po redu “LAG SUMMER  FESTIVAL “.

Festival je svečano otvorila pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković. Naglasila je ovom prigodom kako je ovakvo okupljanje LAG-ova od velike važnosti, u prvom redu radi promoviranja proizvoda samih proizvođača ali i razmnjene iskustava, posebno poteškoća s kojima se u svom radu susreću, a na niz upravo takvih pitanja nastojat će se pronaći odgovor kroz rad u različitim radionicama koje će se u sklopu festivala održavati. Zato je ovakav festival koji pokrenula LAG “Laura ” iz Biograda doista za svaku pohvalu, kazala je pomoćnica ministra Davorka Hajduković.

Voditelj  LAG “LAURE” Ivan Čupić zahvalio se na lijepim riječima gđe. Hajduković ali i svojim suradnicima koji su marljivo radili na organiziranju ovog velikog događanja, te svim sudionicima ovogodišnjeg festivala, jer bez njihovog odaziva on ne bi bio ono što je. Iznimno smo zadovoljni, jer evo druge godine za redom imamo 66 sudionika iz Hrvatske i drugih zemalja.

I dok su domaći ponuđači ponudili konkretne proizvode, dio onih iz stranih zemalja ponudio je svoje prospekte, brošure i drugi promo materijal kako bi pokazali što i kako to oni rade. Sve u svemu, bogat program tijekom tri dana pokazati će pravu svrhu održavanja ovog festivala, a koji već do sada spada u jedan od najvećih u Republici Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe, kazao je Ivan Čupić.

Dodao je još kako je osnovni cilj festivala “spojiti  zeleno i plavo”, ali na način da se da prilika svim LAG-ovima, odnosno svim jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima da izlože svoje proizvode i usluge direktno pred brojne posjetitelje, zaključio je on, te zaželio svima ugodan boravak u gradu Biogradu.

Što su sve proizvođači ponudili na svojim štandovima duž rive, teško da bi mogli ukratko nabrojiti. Stoga kao i ranije u sličnim prilikama za one koji ne mogu direktno sudjelovati u ovom događanju preporučujemo našu foto galeriju.

Ono što bi svakako valjalo istaknuti je i humana nota ovogodišnje manifesatacije. Naime, domaći LAG “LAURA” ponudio je na štandu i prodaju majica sa svojim logom, te organizirao tombolu, a sva prikupljena sredstva donirat će se LAG-u “Šumanovci” u Slavoniji koji je bio zahvaćen nedavnim poplavama.

Svečanom otvorenju ovog biogradskog festivala doprinjela je i klapa “Intrade” koja je kao i više puta do sada oduševila brojnu publiku na biogradskoj rivi.

Za ovu svečanu večer otvaranja priređen je i veličanstveni vatromet, a tijekom trajanja festivala uslijediti će i EU večer s rock bendom “The Evolution”.

Zatvaranje festivala i dodjela zahvalnica svim sudionicima predviđeno je za nedjelju 6. srpnja u deset sati na glavnoj pozornici ispred zgarde Gradske uprave.

FOTOGAERIJA: 2. LAG SUMMER FESTIVAL.

Izvor: Grad Biograd na Moru

Back to top button