Novosti

Na 300 metara štandova prodaja ruralnih proizvoda

Spušten je zastor na drugi međunarodni susret LAG-ova u Hrvatskoj pod nazivom LAG Summer festival 2014., koji se tri dana održavao u Biogradu na Moru duž rive.

Riječ je o festivalu koji je pored onog u Bruxellesu najveći u Europi, o 20-tak tisuća posjetitelja, preko 500 izlagača iz 66 LAG-ova iz Hrvatske i 10 zemalja Europske unije, spektakularnoj manifestaciji koju je organizirao LAG Laura, a otvorila Davorka Hajduković, pomoćnica ministra poljoprivrede.

Cijelo vrijeme na biogradskoj rivi, na preko 300 metara dugim štandovima odvijala se prodaja ruralnih proizvoda iz cijele Hrvatske, dok su se 22 LAG-a iz 10 zemalja Europe uglavnom predstavili s promidžbenim materijalima.

– Cilj festivala je ‘spojiti zeleno i plavo’. Na jedan drugačiji način prigoda se dala svim jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima da izlože svoje proizvode i usluge u gradu koji je poznat kao turističko središte, rekao je Ivan Čupić, predsjednik LAG-a Laura, najuspješnijeg od 52 LAG-a u Hrvatskoj.

Na otvorenju LAG Summer festivala koncert je održao Tomislav Bralić i klapa Intrade. Pola sata prije ponoći je bio veliki, 15-minutni vatromet. U subotu navečer u zabavnom programu sudjelovao je rock bend The Evolution iz Bihaća. 
Zadnjeg dana Festivala, u nedjelju u 10h bila je  dodjela zahvalnica svim sudionicima na glavnoj pozornici ispred zgrade Gradske uprave te zatvaranje Festivala.

Izvor: Zadarski List

Back to top button