Novosti

U petak svečano otvorenje Agro Arce

Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji “AgroArca 2014” održat će se po drugi put u Gradu Biogradu i to od 9. do 11. svibnja.

Kao što je već poznato, na ovogodišnjem sajmu biti će predstavljeno preko 400 inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija iz poljoprivrede i prehrambene industrije iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Švedske, Mađarske, Rusije, Iraka, Katara, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Sirije i Irana. Posebnost ovogodišnjeg sajma je i činjenica što će se uz gospodarske subjekte i afirmirane inovatore, sa zanimljivim poljoprivrednim proizvodima i idejama predstaviti i učenici iz 10-ak hrvatskih osnovnih, ali i srednjih strukovnih škola.

Tijekom trajanja sajma koji će se održavati u sportskoj dvorani biogradske Osnovne škole, uz prodajno izložbeni dio, predviđen je bogat i sadržajan popratni program. Tako će se primjerice održati niz stručnih predavanja i radionica, kao i kulturno zabavni program za sudionike, ali i posjetitelje sajma.

Svečano otvorenje ove 7. po redu Agro Arce zakazano je za petak 9. svibnja u 11 sati. Tom svečanom činu prethoditi će nastupi biogradske Gradske glazbe, učenika Glazbene škole, te mažoretkinja domaćeg KUD-a “Kralj Tomislav”, kao i samih članova društva.

Već prvog dana, odmah nakon otvorenja uslijediti će niz prezentacija i stručnih predavanja, a održat će se i Sjednica Izvršnog odbora inovatora Hrvatske. Sličan program predviđen je i za dva naredna dana, dok će se onaj završni svečani dio, podjela nagrada i priznanja izlagačima održati u nedjelju u 18 sati, kada je i zatvaranje ovogodišnje Agro Arce.

Izvor: Grad Biograd na Moru

Back to top button