Novosti

Započeo IPARD natječaj za mjeru 103

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je IPARD natječaj za mjeru 103 „Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribarskih proizvoda“, koji je otvoren od 24. ožujka do 7. travnja 2014. godine.
Dozvoljena ulaganja u okviru ove mjere su u sektore mlijeka i mljekarstva, prerade mesa, ribarstva, prerade voća i povrća, sektor vinarstva i maslinovog ulja. Potencijalni korisnici su obrti, trgovačka društva i zadruge, registrirani za obavljanje predmetne djelatnosti i obveznici PDV-a u rangu mikro, malih ili srednjih poduzeća, kao i oni u rangu poduzeća s manje od 750 zaposlenih (obveznici IPPC Direktive) ili godišnjim prometom koji ne prelazi 200 milijuna EUR – a,  s manje od 25% državnog vlasništva, odnosno vlasništva jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave ili Grada Zagreba.
Sve važne informacije o natječaju za ovu mjeru možete pročitati u Vodiču za korisnike mjere 103, odnosno u Pravilniku o provedbi mjere 103 (NN 36 14).

Svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju, financirat će se iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD).

Izvor: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Back to top button