Novosti

U Duesseldorfu su i OPG Škaulj, PZ MasVin i De Georgiis

Udruga vinara Zadarske županije – Vina Liburna, na jednom od najvećih svjetskih vinskih sajmova u Duesseldorfu, u Njemačkoj.

Ovdje smo upravo s hrvatskim konzulom i idemo s jednog mjesta gdje izlažemo ka drugom. Sve je dobro i imamo snažnu najavu u pojavljivanju na ovom sajmu, kazao nam je Radoslav Bobanović u društvu Šime Škaulja i Damira Jurjevića. Oni su predstavnici trojice ovdašnjih vinara koji su kroz Udrugu vinara Zadarske županije – Vina Liburna i putem Hrvatske gospodarske komore opet na jednom od najvećih svjetskih vinskih sajmova, u Njemačkoj.

Naša tri domaće vinara, odnosno vinske kuće, napravili su ono što su lani najavljivali.

– Izlažemo u paviljonu, odnosno ponudi eko vinara odvojeno, te na zajedničkom štandu sa svim drugim vinarima iz Hrvatske. Na eko dijelu smo nas tri ovdašnja vinara jer je Zadarska županija u Hrvatskoj predvodnik u nas slabašnog trenda eko vinarstva, i Kabola iz Istre. U Njemačkoj su već na osam posto proizvodnje, u Hrvatskoj je to decimalan broj. Jedino u Zadarskoj županiji je to jako zastupljeno, počeli smo i pratimo ovdje Nijemce, Talijane i Francuze koji su već daleko odmakli, kazuje nam Bobanović.

Za nas je posebno interesantan ovaj sajam jer Nijemci su, za razliku od slavnih sajmova u Italiji i Francuskoj, veliki uvoznici vina. Uz to nas poznaju jer ljeti itekako imamo prilike nametnuti im svoja vina, a i mnogo je Hrvata koji se u Njemačkoj bave ugostiteljstvom i koji u tome mogu biti “ambasadori”.

Sajam Prowein je u nedjelju otvoren u Duesseldorfu, a na njemu se predstavlja preko 4.000 vinara iz cijelog svijeta.

Izvor: Zadarski List

 

Back to top button