Novosti

Predstavljen Poduzetnički impuls

Predstavljen Poduzetnički impuls

U Impact centru u Zadru u utorak, 25. veljače 2014. godine predstavljen je  program bespovratnih poticaja iz „Poduzetničkog impulsa za 2014. godinu“.

„U 2013. godini Zadarska županija u ukupnom broju dodijeljenih potpora sudjelovala je sa samo 3% i ostvarila 49 potpora u ukupnom iznosu od 3.132.124 kn, što  je ispod mogućnosti naše Županije“ – rekao je uz ostalo župan Stipe Zrilić na samome početku pozdravljajući veliki broj okupljenih obrtnika i poduzetnika. „Vjerujem da će u ovog godini veći broj poduzetnika Zadarske županije dobiti potporu iz programa Impulsa koji će pridonijeti povećanju konkurentnosti i gospodarskom razvoju naše Županije.“. dodao je župan.

Župan je također podsjetio na projekte i programe poticanja poduzetništva koje već niz godina provodi Zadarska županija bilo u suradnji s bankama, ministarstvom ili samostalno iz sredstava proračuna Županije. „To su prije svega kreditne linije sa subvencioniranim kamatama na poduzetničke kredite za koje poduzetnici mogu dobiti od Županije i jamstva za dio kredita.“ rekao je župan i dodao da Razvojna agencija Zadarske županije također pruža tehničku potporu poduzetnicima u izradi projektnog prijedloga za natječaje EU namijenjene poduzetnicima, kao i za nacionalne natječaje.
U programu „Poduzetnički impuls” ove je godine osigurano 1,26 milijardi kuna, gotovo dvostruko više nego lani. Zahvaljujući tim sredstvima, uz ona koja će uložiti sami poduzetnici, očekuje se da će u malo i srednje poduzetništvo biti uloženo 10 milijardi kuna, a to bi moglo značiti i 5 tisuća novih radnih mjesta – kazao je  na predstavljanju Poduzetničkog impulsa za ovu godinu zamjenik ministra poduzetništva i obrta  Dražen Pros. Prošle godine na svaku kunu državnog poticaja, poduzetnici su uložili 60 svojih lipa, a ove se godine očekuje i više – kazao je uz ostalo zamjenik ministra Dražen Pros.

Izvor: Zadarska županija

Back to top button