Novosti

DM je otvorio natječaj „..jer najbolje dolazi iz prirode“ za obiteljsko poljoprivredna gospodarstva

Na predstavljanju dm green city projecta, dm je otvorio natječaj „..jer najbolje dolazi iz prirode“ za obiteljsko poljoprivredna gospodarstva povodom Međunarodne godine obiteljske poljoprivrede, priopćeno je iz DM-a. Od 10. veljače do 31. ožujka na natječaj se mogu prijaviti sva obiteljsko poljoprivredna gospodarstva koja jesu ili planiraju tijekom 2014. i 2015. ući u proces ekološke proizvodnje.

Odabranim obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima koja tijekom ove i iduće godine proizvedu ekološke proizvode, dm će pružiti marketinšku potporu u vidu razvoja etiketa, ambalaže te stavljanja proizvoda na police prodavaonica dm-a. Prijave će ocijeniti povjerenstvo u sastavu predstavnika dm-a, ministarstva poljoprivrede i PBZ Carda.

„Mi u dm-u smatramo da je pohvalno kad cijele obitelji rade na tome da sačuvaju okoliš i da pritom sugrađanima ponude kvalitetne ekološke proizvode. Ekološkim proizvođačima želimo pomoći da svoju poruku, ali i proizvode približe našim kupcima jer već godinama radimo na promicanju donošenja zdravih odluka“, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Podršku u organizaciji i provedbi natječaja „…jer najbolje dolazi iz prirode“ pružilo je Ministarstvo poljoprivrede,

„Ponosan sam što je Ministarstvo poljoprivrede dobilo priliku podržati projekt koji za cilj ima promicanje ekološke poljoprivrede te bolji plasman na tržištu. Uvjeren sam da bi ovakva suradnja mogla još više potaknuti domaće proizvođače na ulazak u ekološku proizvodnju. Činjenica da je tržište ekoloških proizvoda u stalnom usponu i rast ovog tržišta prilika je za domaću poljoprivrednu proizvodnju“, izjavio je Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede.

dm green city project i ove godine surađuje s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode.

„U ekološku mrežu Natura 2000 uvršteno je više od 36 posto kopnenog područja Hrvatske. Svaki treći hektar odnosi se upravo na poljoprivredna zemljišta. Izuzetno je važno osigurati proizvodnju uz istovremenu zaštitu ugroženih vrsta. S tim ciljem usko surađujemo s Ministarstvom poljoprivrede te je izrađen prijedlog poljoprivredno-okolišnih mjera koje će biti ugrađene u Plan ruralnog razvoja Republike Hrvatske“, izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Kao dugogodišnji partner projekta, PBZ Grupa je za dobitnike natječaja „…jer najbolje dolazi iz prirode!“ pripremila posebne pogodnosti, kao što je godina dana besplatnog korištenja paketa usluga PBZ-a namijenjenih obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima te American Express kartica za obrtnike koja nudi brojne financijske pogodnosti, stoji u priopćenju.

„Drago nam je da i ove godine kao sponzor možemo podržati dm green city project i doprinijeti promicanju i daljnjem razvoju obiteljske ekološke poljoprivrede. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva uvijek su bila važan klijent i činila poseban segment u poslovanju PBZ Grupe“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Organizatori projekta najavili su i druge aktivnosti dm green city projecta kojima će dm s građanima obilježiti Dan planeta Zemlje i Međunarodni dan obitelji te pozvati građane da se uključe u zaštitu okoliša i donose zdrave i informirane odluke.

Pravila i uvjeti natječaja “…jer najbolje dolazi iz prirode!” možete preuzeti ovdje http://www.dm-drogeriemarkt.hr/linkableblob/hr_homepage/372640/data/pravila_i_uvjeti_natjecaja_jer_najbolje_dolazi_iz_prirode_2014-data.pdf?v=1392022215000

Izvor: http://www.poslovni.hr/hrvatska/bavite-se-poljoprivredom-mogao-bih-vas-zanimati-natjecaj-dm-a-263598

Back to top button