Novosti

Tjedan EU fondova – ulaganje u budućnost

Informativno-edukativni događaj „Tjedan EU fondova”, održat će se od 10. – 14. veljače 2014. godine, u Zagrebu, hotel International, Miramarska cesta 24, s početkom u 10,00 sati, sa svrhom razmjene iskustva Republike Hrvatske i zemalja EU članica odnosno predstavljanje mogućnosti korištenja strukturnih i investicijskih fondova Europske unije u sljedećem financijskom razdoblju 2014. – 2020., prema pojedinim tematskim područjima.

„Tjedan EU fondova“ zajednički organiziraju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, institucije uključene u sustav upravljanja i kontrole korištenja sredstava strukturnih instrumenata, Hrvatska gospodarska komora te veleposlanstva pojedinih zemalja članica Europske unije.

Cilj ovog petodnevnog događaja je da se u okviru pojedinog dana, kojim se pokriva određeno tematsko područje kao što su: inovacije, energetska učinkovitost, vodno gospodarstvo, prometne investicije i urbani razvoj te ruralni razvoj, predstave prioriteti ulaganja RH u idućem financijskom razdoblju, prikažu primjeri dobre prakse zemalja članica te razmjene iskustva kroz panel diskusije između hrvatskih i stručnjaka zemalja članica.

Program tematskih područja po danima


Ponedjeljak, 10.2.2014.

Tema: „Inovacije i EU fondovi”
Relevantno tijelo državne uprave: Ministarstvo gospodarstva
Zemlja pokrovitelj/Veleposlanstvo: Republika Francuska

Utorak, 11.2.2014.
Tema: „Energetska učinkovitost i EU fondovi“
Relevantno tijelo državne uprave: Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja
Zemlja pokrovitelj/Veleposlanstvo: Savezna Republika Njemačka, u suradnji s Njemačko – hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom

Srijeda, 12.2.2014.
Tema: „Vodno gospodarstvo i EU fondovi“
Relevantno tijelo državne uprave: Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatske vode
Zemlja pokrovitelj/Veleposlanstvo: Kraljevina Nizozemska

Četvrtak, 13.2.2014.
Tema: „Prometne investicije u kontekstu održivog urbanog razvoja i EU fondovi“
Relevantno tijelo državne uprave: Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture
Zemlja pokrovitelj/Veleposlanstvo: Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske

Petak, 14.2.2014.
Tema: „Ruralni razvoj i EU fondovi“
Relevantno tijelo državne uprave: Ministarstvo poljoprivrede
Zemlja pokrovitelj/Veleposlanstvo: Republika Mađarska

Prvi dan „Tjedna“, 10. veljače, otvorit će potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije, Branko Grčić.  Također, očekuje se dolazak i drugih visokih predstavnika hrvatskih institucija te veleposlanstava zemalja članica. Za ostale dane, tijela zadužena za organizaciju, uputit će pozive te program za pojedini dan određenim ciljnim skupinama da prisustvuju događaju, a obzirom na relevantnost teme koja će u tom danu biti obrađena.

Izvor:http://www.apprrr.hr/tjedan-eu-fondova—ulaganje-u-buducnost-784.aspx

Back to top button