Novosti

Zadar dobiva prvu seljačku tržnicu

Zadar će u rujnu dobiti svoju prvu seljačku tržnicu. Potpisivanjem sporazuma u Maloj vijećnici Zadarske županije to su jučer potvrdili zadarski župan Stipe Zrilić i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton. Vrijednost sporazuma iznosi 210.500,00 kuna, od čega Zadarska županija participira sa 160 tisuća kuna.

Jučer potpisani sporazum samo je jedan u nizu projekata koje su od 2007. godine do danas realizirani plodonosnom suradnjom Zadarske županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj.

Seljačka tržnica prva je tržnica takvoga tipa u Zadarskoj županiji s kvalitetnim lokalnim poljoprivrednim proizvodima provjerenog porijekla. Župan Zrilić podsjetio je jučer kako je područje Zadarske županije plodno tlo na kojem se mogu odvijati razne poljoprivredne aktivnosti.

– To su tradicionalne poljoprivredne kulture kao što su masline, maslinovo ulje, vinogradarstvo i vrhunska kvalitetna vina, stočarstvo, ribarstvo, marikultura. S druge strane imamo turizam koji je iz godine u godinu sve bolji i brojniji, pa će naši proizvođači svoje poljoprivredne proizvode imati gdje plasirati, kazao je župan navodeći kako već imamo tržnice na kojima se prodaju proizvodi naših poljoprivrednika, ali kako kupac zapravo još uvijek ne poznaje konkretnog proizvođača tih proizvoda.

– Seljačka tržnica omogućit će osobnu prodaju, neposredan kontakt, domaće proizvode vrhunske kvalitete, kazao je župan zahvalivši Louisi Vinton i UNDP-u koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Back to top button