Novosti

Zdravstveno-turistički kompleks financirat će se iz EU fondova

Projekt lječilišta u Biogradu jedan je od 30-ak projekata kojemu je Ministarstvo zdravlja odobrilo sredstva za izradu projektne dokumentacije. Pozitivna je činjenica što će se sve ono što se pripremi 2015. godine financirati iz EU fondova, kaže Šime Erlić, stručni suradnik za regionalni razvoj u Razvojnoj agenciji Zadarske županije

Zdravstveni turizam u Hrvatskoj još uvijek je nedovoljno iskorišten ekonomski potencijal. Kad se u kontekstu zdravstvenog turizma spomene Zadar i zadarska regija prva asocijacija vjerojatno je projekt Ninsko blato, koji godinama živi u planovima i projektima. No kao centar lječilišnog turizma sve se više spominje i Biograd na Moru gdje će u sklopu biogradske Specijalne bolnice za ortopediju projekt bigradskog lječilišta, odnosno proširenja zdravstveno turističke ponude moći biti realiziran ponajviše zahvaljujući mogućnostima koje otvaraju EU fondovi po ulasku Hrvatske u EU.

Šime Erlić, stručni suradnik za regionalni razvoj u Razvojnoj agenciji Zadarske županije istaknuo je kako bi ovaj projekt, ukoliko sve bude teklo po planu, mogao biti realiziran već 2015. godine.

– Projekt lječilišta u Biogradu na Moru važan je regionalni projekt i jedan od 30-ak projekata kojemu je Ministarstvo zdravlja odobrilo sredstva za izradu projektne dokumentacije. Pozitivna je činjenica što će se sve ono što se pripremi 2015. godine financirati iz EU fondova. Procijenjena vrijednost prve faze projekta je 20-ak milijuna eura. Po postojećim planovima radit će se zdravstveno-turistički kompleks uz Specijalnu bolnicu za ortopediju, ali bez smještajnih kapaciteta. Naime, u drugoj fazi projekta ostavit će se prostor koji bi pokrili privatni poduzetnici sa svojom turističkom ponudom te smještajem, kazao je Erlić.

Zdravstveno-turistički kompleks, odnosno lječilišni centar prostirat će se na parceli u vlasništvu biogradske Specijalne bolnice za ortopediju površine 60-ak tisuća metara četvornih te četiri tisuće metara četvornih s koje se pruža izlaz na more koje je glavni biogradski lječilišni resurs.

Izvor:Zadarski list

Back to top button