Novosti

Škraping oborio sve rekorde

Škraping New Age 2013. koji organizira Općina Tkon i tamošnja Javno komunalna ustanova Prvenj na Pašman je doveo više od 1.500 ljudi

Ovogodišnji pašmanski Škraping oborio je sve dosadašnje rekorde. Škraping New Age 2013. koji organizira Općina Tkon i tamošnja Javno komunalna ustanova Prvenj na Pašman je doveo više od 1.500 ljudi među kojima su bili i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, ministar pomorstva Siniša Hajdaš Dončić, direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, najpoznatija zadarska esdepeovka Ingrid Antičević Marinović, savjetnica ministra prosvjete Sabina Glasovac, gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez, direktor biogradske turističke zajednice Ivo Eškinja.

Interes za škrapanje pokazalo je 908 prijavljenih, a na startu se pojavilo 750 škrapera koji je uživalo u otočnim ljepotama sudjelujući u četrdesetkilometaskom utrci ultra, dvadesetkilometarskom lightu ili u deset kilometarskom điru.

– Škraping je odličan proizvod i ovdje sam došla da ga podržim. Ovo su projekti koje trebamo raditi, koji razvijaju turizam doživljaja i doprinose produženju turističke sezone. Na području Zadarske županije ima prostora za razvijanje različitih turistički proizvoda. Trebamo se malo osvrnuti oko sebe, vidjeti što rade druge regije u Hrvatskoj. Primjer nam može biti Istra. Treba otići i razgovarati s kolegama te primijeniti neke slične ideje i projekte na svom području, kaže direktorica HTZ-a Meri Matešić.

Izvor: Zadarski list

Back to top button