Novosti

Deseta Međunarodna manifestacija maslinara Mediterana i uljara

Šampionska uljara je uljara Nadin, vlasnika Željka Vrsaljka. Titula vicešampiona u klasi domaćih i sortnih ulja, također je pripala Željku Vrsaljku, kao i titula šampiona u klasi uljare, udruge i tvrtke. Maslinar s najviše osvojenih zlatnih odličja je dr. Ivica Vlatković iz Novigrada

Deseta Međunarodna manifestacija maslinara Mediterana i uljara protekla je u znaku velikog uspjeha maslinara i uljara iz Zadarske županije. Šampion manifestacije je maslinarka Mirjana Šoša iz Zadra, a šampionska uljara je uljara Nadin, vlasnika Željka Vrsaljka. Titula vicešampiona u klasi domaćih i sortnih ulja, također je pripala Željku Vrsaljku, kao i titula šampiona u klasi uljare, udruge i tvrtke. Maslinar s najviše osvojenih zlatnih odličja je dr. Ivica Vlatković iz Novigrada.

Tri u dvadeset

U Top 20 iz Zadarske županije ušli su maslinarka Mirjana Šoša, zatim maslinari Željko Vrsaljko i Ivan Eškinja-Lantana. Zlatnu medalju za pakovinu suvenir, potom zlatnu medalju za pripravak masti ljekovita bilja na bazi maslinova ulja i zlatnu medalju za pripravak ulja ljekovita bilja na bazi maslinova ulja dobili su Dragica i Rade Nekić iz Biograda na Moru. Zlatnu medalju dobio je Nado Butić iz Briševa za konzervirane zelene masline.

Ukupno su zadarski maslinari za EDMU osvojili 66 medalja, od toga 36 zlatnih, 17 srebrnih i pet brončanih medalja uz osam diploma.

Odlična atmosfera na svečanoj večeri s kulturnim programom uz slavlje zadarskih maslinara trajalo je do dugo u noć, to su bili trenuci velike radosti i ponosa za višegodišnji uloženi trud i rad.

Cijeli članak možete pogledati na: http://www.zadarskilist.hr/clanci/28022013/ulje-zadranke-mirjane-sose-sampion-splitske-masline

Back to top button