Novosti

Objedinjava se turistička ponuda seoskih gospodarstava

Hrvatski ruralni turizam posljednjih se godina snažno razvijao i sada obuhvaća više od 400 obiteljskih turističkih gospodarstva.

Dodatan poticaj trebao bi dati projekt “Poticaj razvoju ruralnog turizma u Hrvatskoj”, koji je nedavno pokrenuo Robert Ravenšćak, konzultant i poslovni savjetnik te direktor tvrtke EUfondovi.hr. Projekt je poduprlo Ministarstvo turizma u skladu s nedavno usvojenim Operativnim marketinškim planom turizma Hrvatske za 2013. godinu. Ravenšćak ističe da je svrha projekta, koji bi trebao trajati do rujna 2013., stimulirati jačanje turističkih seoskih gospodarstava u Hrvatskoj te stvoriti i promovirati nove turističke proizvode, posebno u vrijeme prije i poslije glavne turističke sezone. Projekt je usmjeren prema domaćim turistima koji bi za vikenda i praznike otputovali na selo i u zelenilo, naglašava Ravenšćak.”Krećemo u konkretnije dogovore s turističkim obiteljskim gospodarstvima o njihovu angažmanu. Ideja je povećati posjećenost seoskih turističkih gospodarstava, podići razinu njihove usluge te educirati kako uspješno upravljati seoskom turističkom destinacijom. Projekt nije financiran iz EU.

Za takav projekt trebali smo se javiti prije godinu i pol dana, no za njega je tada bilo prerano”, napominje. Dodaje da će projekt biti proveden u tri faze: u prvoj će biti obuhvaćena obiteljska turistička gospodarstva središnje Hrvatske, u drugoj istočne, a u trećoj u Istri, Primorju i Dalmaciji. “Ovaj projekt nema sponzora, njega samostalno financiraju gospodarstva svojim angažmanom te naše poduzeće koje im je dalo najpovoljnije uvjete na tržištu za poslovne usluge i sve što im treba da bi nastupali na domaćem tržištu a potom i na stranom s obzirom na to da se otvaramo prema Europi”, priča Ravenšćak. U sklopu ovoga projekta predviđena je izrada promotivnog programa i brošure s podacima svih zastupljenih gospodarstava koja će se tiskati i distribuirati u nakladi između 50 i 60.000 primjeraka, izrada individualnih web-stranica za gospodarstvenike te pokretanje središnjega portala www.ruralni turizam.hr koji će na jednome mjestu objediniti ponudu svih obiteljskih turističkih gospodarstava po županijama.

 

Link na članak :  http://www.poslovni.hr/domace-kompanije/objedinjava-se-turisticka-ponuda-seoskih-gospodarstava-220460

Back to top button