Novosti

Radionica suhozidne gradnje

U Parku prirode Vransko jezero održat će se druga, višednevna radionicu suhozidne gradnje. Radionica će se održati od 6. do 8. listopada na prostoru lučice Prosika, u Parku prirode Vransko jezero.

Ciljevi radionice su nastavak obnove objekata suhozidne gradnje u PP Vransko jezero, edukacija i promocija suhozidne baštine, izgradnja volonterske mreže svih zainteresiranih udruga i pojedinaca te plan i priprema budućeg projekta: inventarizacije suhozidne gradnje na području Modrava.

 

Ivica Prtenjača, ravnatelj PP Vransko jezero kaže kako ovom radionicom žele ukazati na važnost zaštite naše prirodne, kulturne i graditeljske baštine, zainteresirati javnost za obnovu suhozidne gradnje, te poboljšati suradnju s lokalnim stanovništvom – posjednicima zemlje (maslinika) na području Parka, prostora Modrava.

– Cilj nam je ostvariti i provesti suradnju s udrugama koje se bave zaštitom i obnovom suhozidne gradnje i srodnim temama zbog planiranja i provedbe budućih projekata.

Radionica je planirana kao višednevna: predviđa se dolazak sudionika u petak 5. listopada 2012. te postavljanje radnog kampa na području lučice Prosike, dok je službeni početak radionice 6. listopada 2012 u 8 sati. Za sve sudionike, koji na radionici ostaju u cjelovitom trajanju, predviđeno je mjesto za postavljanje šatora (svatko donosi svoj šator), a u toku radnih dana radionice osigurani su obroci za sve sudionike. Točan program radionice biti će objavljen naknadno.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je javiti se na e-mail adresu pp-vransko-jezero@zd.t-com.hr, ili na broj telefona 023/383-181 te potvrditi svoj dolazak jer je broj sudionika je ograničen.

Izvor: Zadarski list

Back to top button