Novosti

LAG “Laura” na predstavljanju u talijanskoj regiji Abruzzo

Delegacija Grada Biograda na Moru zajedno sa predstavnikom LAG-a “Laure” posjetila je talijanski grad Villamagnu u pokrajini Abruzzo. Povod ovog posjeta je poboljšanje međunarodnih odnosa Grada Biograda na Moru. Posjetu se pridružila i delegacija mađarskog grada Felsonyeka koju je predvodio gradonačelnik g. Bela Balogh. Inače, ova tri grada su 1. veljače prijavila dva projekta iz programa “Europe za građane”. Cilj ovakvih susreta je poticanje suradnje, razmjene iskustava i primjera dobre prakse.

U svom kratkom posjetu delegacija Grada Biograda na Moru koju je predvodio Ivan Čupić, direktor LAG-a “Laure” zajedno sa kolegicama Aldom Sovitti Borčilo i Lucijom Oštrić, predstavila je Grad Biograd na Moru i područje LAG-a pred preko 50 tour operatora iz pokrajine Abruzzo, nekoliko predstavnika lokalnih samouprava i poduzetnika iz regije, te lokalnom stanovništvu. Također, dogovorena je suradnja na projektu iz programa Europske Unije “Mladi na djelu”.

Prilikom radnog posjeta naglašen je partnerski odnos gradova na nekoliko razina – projektima financiranim europskim sredstvima, poslovnoj suradnji, kulturnoj razmjeni, a posebice turističkoj promidžbi grada Biograda na Moru.

Kroz tri dana posjeta, delegacija je obavila niz sastanaka na kojima su sudjelovali, uz gradonačelnika Villamagne g. Paolo Nicolò, vijećnik g. Gianluca Menicucci, gradonačelnik mađarskog grada Felsonyeka g. Bela Balogh, predstavnik delegacije za bratimljenje grada Villamagne g. Tito Verna, predstavnica za međunarodnu suradnju talijanske Udruge regija i gradova AICCRE gđa. Marijke Vanbiervliet.

Back to top button