Novosti

Grad Biograd i LAG Laura na Danima dalmatinske kuhinje u Sloveniji

U hotelu Kračun u Slovenskim Konjicama održani su Dani dalmatinske kuhinje od 11. do 12. veljače 2012. na kojima je sudjelovao Grad Biograd na Moru. Grad je zajedno sa Turističkom zajednicom i Srednjom školom Biograd prezentirao prirodnu, kulturnu i gastro ponudu grada i područja LAG-a Laure. Tom prilikom je direktor Turističke zajednice Ivo Eškinja prezentirao Biograd na Moru, a predstavnik LAG-a Laure Ivan Čupić cijelo područje Biogradske rivijere, dok su učenici Josip Vulin i Ante Bajan pod mentorstvom nastavnika Marina Banovića i Jakova Vulina pripremali dalmatinske specijalitete uz koje su se spojila bijela i crna autohtona vina te ulje zadruge Masvin iz Polače.

– Ideja ovih večeri je bila ponuditi posjetiteljima nešto posebno za vikend povodom Dana zaljubljenih. Budući da smo mi poznati ljubitelji dalmatinske spize, bilo je logično da takvo nešto i ponudimo našim posjetiteljima. Posebno nam je drago da su nam se ove godine pridružili prijatelji iz Biograda na Moru, koji su nas osim iznimnim vještinama spravljanja morskih delicija počastili i izvrsnim autohtonim vinima zadruge Masvin, kazao je Benjamin Kračun, vlasnik hotela i jedan od organizatora.

Slovenske Konjice su inače prijateljski grad Biogradu na Moru i dosad su već međusobno surađivali na sličnim događanjima. Ove godine im je prvi put u goste stigla ekipa kuhara i vinara iz Biograda na Moru koji su sa svojim znanjem kulinarstva i enologije pomogli u ostvarenju tog kulinarskog događaja, a ujedno i predstavili običaje s našeg područja.

– Ovo je izvrstan pokazatelj kako se između prijateljskih gradova zaista odvija razmjena znanja, iskustava i kulturnih običaja, istakuno je Ivan Čupić vanjski suradnik Grada Biograda na Moru te dodao kako će ova dva grada i dalje međusobno surađivati u budućnosti. – Zasad smo dogovorili organizaciju istih dalmatinskih večeri ali ovaj put na jednom od najvećih slovenskih skijališta Rogli, te njihovo gostovanje na našem Gastro stolu u prvom vikendu u šestom mjesecu. Također smo dogovorili i dvije regate u petom mjesecu na kojoj će sudjelovati oko 350 jedriličara.

Back to top button