Novosti

Isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2020. godinu

Isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2020. godinu počinje u drugoj polovici studenoga 2020. godine. Kao i prethodne tri godine, potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2020. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Administrativna kontrola i kontrola na terenu provjere svih kriterija za ostvarivanje potpore su u završnoj fazi te je u tijeku priprema odobravanja i isplate avansa.

Za isplatu predujma poljoprivrednicima je osiguran iznos od 1,5 milijarde kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine. Sredstva se isplaćuju za potporu po površini, odnosno za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno plaćanje, mlade poljoprivrednike te proizvodno vezane potpore za povrće, voće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve.

Novac za ovu isplatu se refundira iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi, a u predujmu će se isplatiti maksimalno 70% EU dijela sredstava namijenjenih za proizvodnu 2020. godinu.

Izvor: https://www.apprrr.hr/isplata-predujma-pocinje-u-drugoj-polovici-studenoga-2020-godine/

Back to top button