Novosti

Na adrese poljoprivrednika poslani novi ugovori vrijedni gotovo 25 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslala nove ugovore za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., njih 191 u vrijednosti potpore od gotovo 25 milijuna kuna.

Za operaciju 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava poslana su 153 ugovora u vrijednosti većoj od 17 milijuna kuna, pri čemu je svakom poljoprivredniku odobreno 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Riječ je o poljoprivrednicima čija su gospodarstva ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji će taj novac iskoristiti za ulaganja u razne aktivnosti na svojim OPG-ovima. Naime, pomoću odobrenih sredstava u okviru ove operacije financira se kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, gradnja i opremanje prostora, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te podizanje višegodišnjih nasada, a mogu se izgraditi i opremiti objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda. Od početka provedbe Programa ruralnog razvoja RH korisnici su pokazali najveći interes upravo za ovaj tip operacije, a ukupno je zaprimljeno 6.013 prijava. Početna alokacija u iznosu od 279 milijuna kuna, predviđena za financiranje projekata pristiglih na natječaj, povećana je na 474,3 milijuna kuna, čime se može financirati 4.261 projekt.

Poslano  je i 38 ugovora korisnicima operacije 19.2.1 Provedba operacija unutar CLLD strategije (LEADER – M19) ukupne vrijednosti 7.735.298,38 kuna.

Izvor: https://www.apprrr.hr/na-adrese-poljoprivrednika-poslani-novi-ugovori-vrijedni-gotovo-25-milijuna-kuna/

Back to top button