Novosti

Tolušić: Puno je upita, evo kada kreće isplata preostalog dijela poticaja

Pitanja kada će početi isplata druge rate izravnih plaćanja, stigla su i do ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića koji se oglasio na svom facebook profilu.

“Dragi moji poljoprivrednici, primamo puno upita za isplatu preostalog dijela poticaja. Nema razloga za zabrinutost, sve će biti kako smo i najavljivali. Isplate kreću u drugoj polovici ovog mjeseca, najkasnije 20.05, a nadam se i koji dan ranije. Idu isplate poravnanja (cca 15%) za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno, pa poravnanja za stoku, kao i za ekološku proizvodnju. Lijep pozdrav i uživajte u vikendu“, napisao je Tolušić.

Podsjećamo, prema planu objavljenom još u veljači kada je i krenula isplata prve rate izravnih plaćanja, ministar je najavio da druga rata izravnih plaćanja započinje u travnju, a uključujući poravnanja završit će do 30. lipnja te će ukupno biti isplaćeno 870 milijuna kuna.

Kako je dodao tad, ove su godine podebljali proračun za potporu poljoprivrednicima, a svoje troškove administracije maksimalno srezali te će isplatiti ukupno 3,6 milijardi kuna.

Tolušić: Natječaji idu, potpore idu i oko toga ne trebate brinuti

Vezano uz natječaje, prema objavljenom Indikativnom planu u svibnju će biti objavljeni natječaji iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, 8.5.1. Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura, 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture i 8.6.3. Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda.

Izvor: https://www.agroklub.com/financiranje/tolusic-puno-je-upita-evo-kada-krece-isplata-preostalog-dijela-poticaja/50588/

Back to top button