Novosti

Krenule su isplate potpora

Tolušić: Provjerite račune, krenule su isplate potpora

Jeste li već provjerili račun? Krenula je isplata prve rate izravnih plaćanja

Foto: Zlatko Pavošević

Jeste li već provjeravali račune? Upitao je to i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić upitao putem svog profila. Točnije, kaže:

“Dragi moji provjerite račune, krenule su isplate potpora:

  • Za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno…
  • Za mlade, za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, rasplodne krmače, ovce i koze…
  • Voće, povrće, šećernu repu, proteinske usjeve, maslinovo ulje, duhan… za očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara!

1,5 milijardi kn! Novci su tu, a nadam se da će nas i vrijeme poslužiti”.

Podsjećamo, isplata prve rate izravnih plaćanja ukupne vrijednosti 1,5 milijardi kuna za više od 100.000 hrvatskih poljoprivrednika, trebala je krenuti 15. veljače, međutim još u Osijeku na potpisivanju ugovora iz Programa ruralnog razvoja, 11. veljače, otkrio je da su već krenule isplate.

Tolušić: Gdje god dođem pitaju kad će poticaji pa da odgovorim – već danas!

Bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje. Također, isplatit će se i proizvodno vezane potpore za: krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće, povrće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve. Dodatna potpora u iznosu od 43,6 milijuna kuna namijenjena je mladim poljoprivrednicima, dok će 127,4 milijuna kuna potpora male vrijednosti biti isplaćeno za maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara“, naveli su iz ministarstva.

U ožujku nastavljaju s isplatom prve rate te će biti isplaćeno 400 milijuna kuna poljoprivrednicima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima (Mjera 13). U drugoj rati izravnih plaćanja, koja će započeti u travnju, a uključujući poravnanja završiti do 30.6.2019. godine, bit će isplaćeno 870 milijuna kuna.

 

Izvor:  https://www.agroklub.com/financiranje/tolusic-provjerite-racune-krenule-su-isplate-potpora/48672/ 

Back to top button