Novosti

Besplatne verificirane edukacije iz poljoprivrede u Benkovcu u sklopu projekta ”Nauči,usavrši,pokreni”!

 

 

logo tzb

Grad Benkovac poziva zainteresirane na verificirane edukacije u poljoprivrednom sektoru.

U sklopu programa Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina projekta ˝Nauči, usavrši, pokreni˝ pozivaju se svi zainteresirani,osobe do 29 godina koje su nezaposlene 6 mjeseci ili duže, i osobe 30 ili više godina te su nezaposleni 1 godinu ili duže, na verificirane edukacije u poljoprivrednom sektoru, s područja Grada Benkovca i susjednih općina (Općina Lišane Ostrovičke, Općina Polača, Općina Stankovci), koje će se održavati iz 3 smjera:

  1. Uzgajivač povrća- 10 polaznika
  2. Uzgajivač ljekovitog i aromatičnog bilja- 10 polaznika
  3. Proizvođač alkoholnih i bezalkoholnih pića- 10 polaznika

Svih 30 polaznika također će proći verificiranu edukaciju funkcioniranja i vođenja poslovanja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva te motivacijsko – komunikacijsku radionicu.

Grad Benkovac je sklopio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projektom se želi povećati mogućnost za zaposlenje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina, navode iz gradske uprave.

Edukacija počinje u veljači 2019. godine u Benkovcu. Obrasce za prijavu možete preuzeti u zgradi Gradske uprave Benkovac ili na email ac-prostorno@benkovac.hr
nauči

 

Back to top button