Novosti

Radionice – obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionice za potencijalne korisnike mjere 5 “Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Radionica je namijenjena fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika, čiji je proizvodni potencijal uslijed elementarne nepogode ili katastrofalnog događaja uništen najmanje 30%, uz uvjet da je u županiji proglašena elementarna nepogoda ili katastrofalni događaj.
Podsjećamo, u Narodnim novinama br. 74/2017 od 28. srpnja 2017. objavljen je Pravilnik koji definira uvjete prihvatljivosti za korištenje Podmjere 5.2 – Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj, a prijave na natječaj bit će omogućene od 2. listopada 2017. godine. Natječaj možete pogledati ovdje.

Cilj radionice je približiti korisnicima postupak i način prijave na natječaj, a zahtjevi za potporu podnose se od 2. listopada do 1. prosinca 2017. godine.

Radionica će se održati u Zadru 25.09. 2017., u Velikoj vijećnici Županije, Božidara Petranovića 8, s početkom u 11:00 sati.

Izvor: http://ruralnirazvoj.hr/edukacije-o-mogucnostima-obnove-poljoprivrednog-zemljista-i-proizvodnog-potencijala-narusenog-elementarnim-nepogodama-nepovoljnim-klimatskim-prilikama-i-katastrofalnim-dogadajima/

 

 

Back to top button