Novosti

Odobreno 58 milijuna kuna za razvoj šumskih područja i modernizaciju opreme

 

U Ministarstvu poljoprivrede potpisani su ugovori iz Mjere 08  – Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma, za operacije 8.5.2. i 8.6.1. Ukupna vrijednosti odobrenih sredstava za te operacije iznosi 57.973.273,82 milijuna kuna, a riječ je o projektima koji će biti financirani novcem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.  Korisnicima se obratila državna tajnica Marija Vučković, a ugovore s korisnicima potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju završila je obradu svih projekata pristiglih na natječaj za operaciju 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture, čiji su korisnici trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, šumoposjednici, udruge šumoposjednika, udruge civilnog društva i druge pravne osobe aktivne u zaštiti prirode.  Odobreno je ukupno 20 projekata u vrijednosti 9,1 milijun kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Nakon što su prošli tjedan u Splitu potpisana tri ugovora s korisnicima za operaciju 8.5.2. iz Dalmatinskih županija danas je u Zagrebu potpisano još 13 ugovora ukupne vrijednosti 6.183.981,84 kn.

Za operaciju 8.6.1. „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ gdje kao korisnike imamo šumoposjednike, udruge šumoposjednika te obrte, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana sukladno nacionalnim propisima. Odobreno je 40 projekata  u vrijednosti od 48.890.747,72 kn, a  potpora pokriva do 50% ukupnih prihvatljivih troškova. Za tu je operaciju danas potpisano 33 ugovora, ukupne vrijednosti40.258.549,77 kn.

Izvor: http://www.mps.hr

Back to top button