Novosti

Mladi poljoprivrednici – u tijeku su prijave na natječaj za tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”

Podsjećamo potencijalne korisnike kako je u tijeku natječaj za tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima” koji traje do 24. veljače 2017. godine.Sve relevantne informacije o načinu i uvjetima provedbe, uvjetima prihvatljivosti ili prihvatljivim korisnicima Podmjere 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima”, možete pronaći u Pravilniku o provedbi podmjere 6.1.(“Narodne novine”,  broj 42/2015).

Podsjećamo da su prihvatljivi korisnici u tipu operacije 6.1.1. mladi poljoprivrednici koji u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu imaju navršenih 18 godina, a manje od navršenih 41 godinu i koji podnose poslovni plan za poljoprivredno gospodarstvo ekonomske veličine od 8.000 do 49.999 eura.Prihvatljive aktivnosti su aktivnosti u svrhu poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Dodatka I Ugovora o funkcioniranju EU sukladno članku 7. Pravilnika isključujući za natječaj kupnju jednogodišnjeg bilja i sjemenja. Objašnjenja pojedinih prihvatljivih aktivnosti su navedena u prilogu I natječaja u točkama 4., 5., 6.,7. i 8.Prihvatljive aktivnosti provode se na ruralnom području sukladno definiciji ruralnog područja iz članka 3. Pravilnika.Sredstva javne potpore iznose ukupno 75.368.000,00 kuna. Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90%, a Republika Hrvatska s 10% udjela. Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih nepovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje provođenja prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu koje su predmet tipa operacije 6.1.1. »Potpora mladim poljoprivrednicima«.Potrebna dokumentacija i način podnošenja Zahtjeva za potporu propisani su Natječajem za provedbu tipa operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima” (“Narodne novine”, broj 120/16).Informacije vezane uz provedbu same mjere, odnosno postupak podnošenja Zahtjeva za potporu te predloške za natječaj u tijeku možete pronaći ovdje.

IZVOR: http://ruralnirazvoj.hr/novosti/mladi-poljoprivrednici-u-tijeku-su-prijave-na-natjecaj-tip-operacije-6-1-1-potpora-mladim-poljoprivrednicima/

 

 

Back to top button