Ponedjeljak , 5 prosinac 2022
DODIJELJENE NAGRADE ‘SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE’ Četiri laureata iz Zadarske županije!

DODIJELJENE NAGRADE ‘SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE’ Četiri laureata iz Zadarske županije!

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, jedinstvenog godišnjeg nacionalnog projekta nagrađivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava (OPG-a), poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja, čak četiri nagrade i priznanja su otišla u Zadarsku županiju – na svečanosti u ponedjeljak, 19.prosinca, među nagrađenima su proglašeni:

– U KATEGORIJI TURISTIČKA SELJAČKA GOSPODARSTVA srebrnu povelju je dobio OPG ODŽAKOVIĆ iz Nadina

– U KATEGORIJI PODUZETNICI U RURALNOM TURIZMU posebno priznanje za kultivirani krški krajolik dobila je PZ „MASLINA I VINO” iz Polače

– U KATEGORIJI HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD srebrnu povelju dobio je OPG KRSTO MATULIĆ sa Pašmana

„Kada dođete na otok Pašman, u istoimenom naselju potražite kamenu kućicu sa plavim prozorima i ulazom, uz samo more, nasuprot pašmanske gajete „Mala Matulića”. Unatoč maloj brodici, unutra vas očekuju domaćini velikog srca Ana i Krsto koji će vam pokazati svoje autentične gastronomske i kozmetičke proizvode, među njima i nadasve poznati Pašmanero…“, navedeno je u obrazloženju o dodjeli srebrne povelje.

– U KATEGORIJI RURALNO TURISTIČKE MANIFESTACIJE posebno priznanje za sportsko – rekreacijske aktivnosti u ruralnom turizmu dobila je međunarodna sportsko – turistička manifestacija Škraping, JKU Prvenj – Tkon.

“U Tkonu na otoku Pašmanu svake godine održava se jedinstvena sportska manifestacija pod imenom škraping. Škraping je međunarodna treking utrka po oštrom otočnom kamenju koja spada u vrstu ekstremnih sportova“, navedeno je u obrazloženju posebnog priznanja.

Na natječaj „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ stiglo je 150 prijava, a ocjenjivačka komisija radila je u sastavu dr. sc. Eduard Kušen (predsjednik), Dubravka Davidović,Duška Gregurek, mr. sc. Dijana Katica, dr. sc. Andrea Pešutić, Robert Baćac i Stjepan Cukor.

 

Izvor: http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/kalelarga/clanak/id/459060/cetiri-laureata-iz-zadarske-zupanije