Novosti

DODIJELJENE NAGRADE ‘SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE’ Četiri laureata iz Zadarske županije!

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, jedinstvenog godišnjeg nacionalnog projekta nagrađivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava (OPG-a), poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja, čak četiri nagrade i priznanja su otišla u Zadarsku županiju – na svečanosti u ponedjeljak, 19.prosinca, među nagrađenima su proglašeni:

– U KATEGORIJI TURISTIČKA SELJAČKA GOSPODARSTVA srebrnu povelju je dobio OPG ODŽAKOVIĆ iz Nadina

– U KATEGORIJI PODUZETNICI U RURALNOM TURIZMU posebno priznanje za kultivirani krški krajolik dobila je PZ „MASLINA I VINO” iz Polače

– U KATEGORIJI HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD srebrnu povelju dobio je OPG KRSTO MATULIĆ sa Pašmana

„Kada dođete na otok Pašman, u istoimenom naselju potražite kamenu kućicu sa plavim prozorima i ulazom, uz samo more, nasuprot pašmanske gajete „Mala Matulića”. Unatoč maloj brodici, unutra vas očekuju domaćini velikog srca Ana i Krsto koji će vam pokazati svoje autentične gastronomske i kozmetičke proizvode, među njima i nadasve poznati Pašmanero…“, navedeno je u obrazloženju o dodjeli srebrne povelje.

– U KATEGORIJI RURALNO TURISTIČKE MANIFESTACIJE posebno priznanje za sportsko – rekreacijske aktivnosti u ruralnom turizmu dobila je međunarodna sportsko – turistička manifestacija Škraping, JKU Prvenj – Tkon.

“U Tkonu na otoku Pašmanu svake godine održava se jedinstvena sportska manifestacija pod imenom škraping. Škraping je međunarodna treking utrka po oštrom otočnom kamenju koja spada u vrstu ekstremnih sportova“, navedeno je u obrazloženju posebnog priznanja.

Na natječaj „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ stiglo je 150 prijava, a ocjenjivačka komisija radila je u sastavu dr. sc. Eduard Kušen (predsjednik), Dubravka Davidović,Duška Gregurek, mr. sc. Dijana Katica, dr. sc. Andrea Pešutić, Robert Baćac i Stjepan Cukor.

 

Izvor: http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/kalelarga/clanak/id/459060/cetiri-laureata-iz-zadarske-zupanije

Back to top button