Novosti

USKORO NOVI NATJEČAJI ZA MJERE PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA

13. listopada 2016. godine Uprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju je najavila raspisivanje natječaja iz Programa ruralnog razvoja. Tipovi operacija za koje će natječaji biti raspisani su sljedeći:
– 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ – od 26. listopada (podnošenje prijava od 4. studenog) do 23. prosinca 2016. godine.
– 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – od 23. studenog (prijave od 12. prosinca) do 10. siječnja 2017. uz napomenu da će svi projekti za tip operacije 7.4.1. koji uključuju gospodarsku djelatnost (svaka djelatnost koja se sastoji od pružanja robe i usluga na tržištu) sukladno odredbama članaka 21. i 22. Pravilnika o provedbi Mjere 7, biti isključeni iz mogućnosti dodjele sredstava po ovom natječaju.
– 9.1.1. „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“ – od 04. studenog 2016. godine do 16. siječnja 2017.
Također, u drugoj polovici studenog, prema navodima Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, moguće je očekivati i raspisivanje natječaja za mjeru 3 „Sustavi kvalitete za poljoprivredne proizvode i hranu“, podmjeru 3.1 „Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“.

Izvor: ruralnirazvoj.hr

Back to top button