Novosti

Objavljen Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2016. godini po Programu održivog razvoja lokalne zajednice

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti.

Koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta samih korisnika, s ciljem učinkovitijeg povlačenja sredstava ESI fondova. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Kroz Program je u prethodnom razdoblju financirano 600 projekata, čime je ispunio svega 23%  potreba najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske.
 
Poziv za iskaz interesa za Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. je upravo objavljen i možete ga preuzeti ovdje.

Svoje prijedloge za poboljšanje programa pošaljite na e-mail adresu: porlz@mrrfeu.hr
 
Provedbena jedinica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Sektor za provedbu programa regionalnoga razvoja, od 15.-23. ožujka 2016. održati će radionice o provedbi Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. po slijedećem rasporedu koji možete pogledati ovdje
  

IZVOR: https://razvoj.gov.hr/vijesti/objavljen-poziv-za-iskaz-interesa-za-sufinanciranje-projekata-u-2016-godini-po-programu-odrzivog-razvoja-lokalne-zajednice/3287

Back to top button