Subota , 26 studeni 2022
Poziv za predstavljanje Podmjere 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja

Poziv za predstavljanje Podmjere 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja

Lokalna akcijska grupa “Laura” u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira predstavljanje Podmjere 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja 2014 – 2020.

Korisnici ove mjere su mladi poljoprivrednici, osobe starije od 18 i mlađe od 40 godina, koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva, a poljoprivredno gospodarstvo za koje korisnik traži potporu pripada ekonomskoj veličini od 8.000 eura do 49.999 eura.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti a visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Predstavljanje će se održati u Benkovcu, 22. listopada (četvrtak) s početkom u 11:00 sati u Gradskoj knjižnici Benkovac na adresi: Šetalište kneza Branimira 46, prema sljedećem programu:

  1. Predstavljanje Podmjere 6.1 uz pojašnjenje odredbi Pravilnika (Ministarstvo poljoprivrede)
  2. Pojašnjavanje procesa upisa u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu (APPRRR)
  3. Pojašnjavanje procesa podnošenja zahtjeva za potporu putem mrežne stranice Agencije za plaćanja (APPRRR)
  4. Izrada poslovnog plana kao obaveznog dokumenta u prijavi na natječaj (APPRRR)
  5. Pitanja

Javni poziv, popis obavezne dokumentacije, pravilnik, svi potrebni predlošci i vodič za korisnike dostupni su na slijedećem LINKU.