Novosti

Sajam Luka i igara

S ciljem ostvarenja što bolje komunikacije i povezivanja s lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, Javna ustanova Park prirode Vransko jezero organizira Sajam lokalnih proizvoda Parka prirode Vransko jezero i okolice koji će se održati na vidikovcu Kamenjak 02.08.2015. s početkom u 18 h.

Sajam je zamišljen kao predstavljanje najbližeg kruga lokalne poljoprivredne proizvodnje u Parku i neposrednoj okolici kroz prigodan program prodaje lokalnih proizvoda (luk, kapula, bajami, krumpir, slanutak, jari grah, bob, smokve, sir, med), prodaje i degustacije lokalnih specijaliteta te radionice tradicijskih vještina – pečenje domaćeg kruha pod pekom, pečenje pite od sira – prisnaca, priprema friganog kozjeg sira s jajima,radionica pletenja vijenaca luka i kapule, kao i predstavljane tradicijskih plesova i pjesama (KUD Vrana i band Čevulje).

Cilj sajma je ostvariti što bolju komunikaciju i povezivanje s lokalnim OPG-ovima, promovirati tradicijsku kulturnu baštinu područja te popularizirati i plasirati lokalne proizvode među domaće i strane posjetitelje.

Za sve organizirane grupe, u nekoliko termina tijekom sajma, vodiči Parka prirode vodit će interpretativnu šetnju o prirodnim i kulturnim vrijednostima Parka prirode Vransko jezero na infocentru i vidikovcu Kamenjak.

Back to top button