Novosti

”3. LAG SUMMER FESTIVAL”

Ovaj vikend, 26.06.-28.06.2015 se održao 3. LAG SUMMER FESTIVAL, nikad veći i uspješniji. Imali smo čast da je festival ove godine otvorio Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Ove godine sudjelovalo je preko 300 izlagača kroz 56 LAG-ova iz 10 država (Slovenije, Bugarske, Rumunjske, Češke, Slovačke, Poljske, Estonije, Latvije, Bosne i Hercegovine i naravno Hrvatske).

”3. LAG SUMMER FESTIVAL”, je ove godine dokazao da je najveće međunarodno okupljanje LAG-ova u Hrvatskoj okupivši preko 300 izlagača koji su predstavili bogatstvo ruralnih proizvoda Hrvatske i Europe pred preko 10 000 posjetitelja u tri dana programa. Izložbeni prostor je bio postavljen duž cijele rive gdje su bile montirane dvije pozornice, od kojih je velika služila za glazbeni program, a mala pozornica je bila stilizirana dalmatinska konoba koja je služila kao info pult.

Uz Ministra Jakovinu, otvaranju su nazočili brojni gosti, između ostalih, njegova pomoćnica Davorka Hajduković, Daniel Segarić pročelnik Zadarske županije te načelnici općina LAG-a “Laura”, zatim Tadej Slapnik, državni tajnik ureda slovenskog premijera te gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez.

Tihomir Jakovina čestitao je domaćinu LAG „Lauri“, kako je rekao „lideru među LAG-ovima“,  na izvrsnoj organizaciji „LAG Summer Festivala“ i dosadašnjim rezultatima.

“Trideset i devet milijuna kuna je iznos koji je na raspolaganju 41 LAG-a u ovom periodu i većina od njih radi odličan posao i na izradi lokalnih razvojnih strategija, edukacijama i informiranju korisnika. Ono što je puno važnije je Mjera 19, LEADER i 67 milijuna eura. To su sredstva koja moramo kvalitetno utrošiti i iskoristiti na pripremu projekata i podizanju razine informiranosti i obrazovanja, svega onoga što naši potencijalni korisnici ovih sredstava trebaju imati” rekao je ministar Jakovina.

 Osim izlagačkog dijela voditeljima LAG-ova, a i ostalim zainteresiranima su se nudile radionice raznih tematika te uvaženih predavača poput gosp. Romana Hakena, člana Europskog ekonomskog i socijalnog odbora, zatim predstavnika Ministarstva poljoprivrede Ante Mišura i Irena Jahutka na teme osnivanja FLAG-ova u RH te izrada lokalne razvojne strategije LAG-ova za 2014-2020, te su se predstavile Hrvatska mreža za ruralni razvoj i Mreža za održivi razvoj Hrvatske. Za zabavni dio manifestacije bili su zaduženi izvrsni klapa Kampanel u petak i Second Hand bend u subotu koji su animirali posjetitelje oba dana.

 

unnamed (6)IMG_9884 (4)IMG_9864 (4)IMG_9853 (4)IMG_1348 (3)11653346_10207086183413406_2061515504_n (3)

Back to top button