Novosti

MEĐUNARODNI SUSRET MLADIH U TURSKOJ ZAVRŠILA PROVEDBA PROJEKTA “Göster Gücünü – Show Yourself”

LAG “Laura” partner je na projektu “Göster Gücünü – Show Yourself” financiraniz programa ERASMUS + u iznosu od 20.934 € a nositelj projekta je udruga “BÜYÜK HEDEF DERNEĞİ” iz Turske. Na ovom projektu uz predstavnike iz Hrvatske na projektu su sudjelovale i partnerske organizacije iz Nizozemske, Rumunjske, Slovačke i Njemačke. Projekt se odvijao u Antaliji (Turska) u razdoblju od 25.11. – 01.12.2014 godine a okupio je 46 sudionika, kako bi zajedno istražili koncept europskog građanstva te kako bi stekli vještine koje mogu koristiti unutar zadanih grupa kako bi ih potakli da postanu aktivniji i kreativniji građani Europske Unije.

 

Glavni ciljevi projekta su rasprave o demokraciji te podizanje svijesti mladih o ljudskim pravima i aktivnijem sudjelovanju u društvenom životu. Dok je krajnji rezultat stvaranje kratkih filmova sa radionica, blog-a i facebook stranice na kojima će se razmjena iskustava mladih nastaviti i nakon projekta, stvorit će se dugotrajna prijateljstva mladih sudionika ovog projekta te tako potaknuti daljnja kooperacija mladih.

Sudjelovanjem na ovom projektu LAG “Laura” je željela pružiti priliku organizacijama iz Europe da podijele svoja iskustva te steknu nova znanja i vještine te da se ostvare nova poznanstva, stvori mogućnost za stvaranje novih projekata u okviru ERASMUS + programa. Učinak razmijene mladih odrazit će se tako ne samo na mlade koji su sudjelovali na razmijeni već i na njihove ciljne grupe tj. njihove organizacija.

Mladi su na ovom projektu provodili brojne radionice, predstavili organizaciju i zemlju iz koje dolaze, posjetili i upoznali Antaliju iz koje donose samo pozitivna iskustva. Ciljevi razmijene su bavljenje temom aktivnog građanstva, zagovaranje tehnika neformalnog učenja, otkrivanje ERASMUS + programa te smještanje istoga unutar konteksta rada mladih, razvoj kooperacije diljem Europe te poboljšanje povezivanja unutar Europe, učenje o  demokraciji u različitim dijelovima Europe,  razvoj skupnog razumijevanja koncepta Europskog građanstva, razvoj sposobnosti korištenja neformalnih metoda učenja s drugim mladima unutar organizacija u kojima sudionici djeluju, razvoj znanja o ERASMUS + programu koje se može koristiti u daljnjem radu, stvaranje novih zajedničkih projekata.

Mladi su kroz ovaj projekt stekli bolje razumijevanje drugih kultura te prijatelje za cijeli život, što je najveća vrijednost ovakvih projekata.

patara-trip 10690169_900247749993639_1986535627743632293_n 1794694_900246179993796_5380339661613426887_n firstparliament

Izvor : LAG LAURA

 

Back to top button